CE U20 masculin Divizia A – ediția 2018 a cuprins o serie de premiere pe podium

Israel este noua campioană a Europei la U20 masculin. După ce a început turneul de la Chemnitz cu o înfrângere în ultima secundă a meciului cu Germania, această grupare a repurtat șase victorii consecutive pentru a pune mâna în premieră pe trofeu.

În ultimul act Israel a depășit Croația cu scorul de 80-66. Partida a fost controlată de învingători, lucru confirmat de scorul pe sferturi: 20-16, 25-18, 15-16, 20-16. De notat că acesta a fost primul eșec pentru ex-iugoslavi la acest turneu.

Michael Mor Brisker a avut 19 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții, Yovel Zoosman a adăugat 17 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții, iar Gil Aharon Beni și Miron Ben Ruina au avut câte 14 puncte pentru formația câștigătoare. În replică, Mate Kalajzioc a reușit 18 puncte.

Așadar, după argintul din 2017, respectiv cele din 2000 și 2004, Israel obține în premieră medalia de aur la U20 masculin. În schimb, Croația a obținut prima medalie la U20. De notat că reprezentativa Croației a obținut locul 2 în urmă cu un an la Campionatul European U20 masculin Divizia B, de la Oradea.

Germania a învins Franța cu scorul de 80-71 în finala mică. Astfel, amfitrionii au cucerit medalia de bronz. Este prima medalie pentru nemți la U20 masculin. Așadar, a fost o ediție cu o sumedenie de premiere pe podium. De altfel, principalele forțe și medaliate ale acestei categorii s-au clasat pe locurile 4-6.

Clasamentul final

1. Israel
2. Croația
3. Germania
4. Franța
5. Turcia
6. Serbia
7. Spania
8. Italia
9. Lituania
10. Marea Britanie
11. Muntenegru
12. Ucraina
13. Grecia
14. Suedia
15. Islanda
16. România

Așadar, Grecia s-a salvat de la retrogradare după ce în 2016 a câștigat Divizia B, iar un an mai târziu a triumfat la Divizia A. Au retrogradat Suedia, Islanda și România. Astfel, Croația și Marea Britanie – echipe care au promovat anul trecut în urma turneului de la Oradea – se mențin în primul eșalon.

Similar celor întâmplate în urmă cu un an la amintitul eveniment de la Oradea, Rusia a ratat promovarea în Divizia A. Dacă în 2017 au pierdut finala mică într-un duel cu Marea Britanie, de această dată rușii au cedat în finala mică cu Letonia. Balticii au învins cu 76-62, reușind să se alăture Poloniei și Sloveniei în următoarea ediție a Diviziei A. Polonezii au învins cu 71-60 în finala Diviziei B.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.