TF CN U18 masculin – 4Sports Agronomia și Steaua CSM EximBank joacă finala

Marți (09.05) s-au desfășurat semifinalele Campionatului Național U18 masculin – ediția 2016/17. Jocurile au avut loc la Sala Agronomia din București, locul de desfășurare al întreg turneului final al competiției destinate sportivilor născuți după 1 ianuarie 1999.

4Sports Agronomia București a învins CSU Știința în prima semifinală, scor 73-62. Jocul a demarat sub semnul echilibrului, secvența inaugurală fiind adjudecată de amfitrioni cu scorul de 17-13. Diferența a crescut în sfertul 2, atunci când s-a consemnat un parțial de 25-14, astfel încât 4Sports Agronomia conducea la pauză cu 15 puncte pe tabela de marcaj. Diferența s-a menținut pe parcursul secvenței a 3-a, pentru ca pe final Știința să reducă ușor din deficit.

De notat că Știința a beneficiat de 38 aruncări libere, dar a avut doar 47% la acest procedeu, mult prea modest pentru această categorie de vârstă. În schimb, 4Sports Agronomia a beneficiat de doar 14 vizite, însă a avut un procentaj de 85% la acest procedeu. Celelalte capitole statistice au fost echilibrate, cu mici avantaje de o parte sau alta.

Tudor Fometescu a totalizat 25 puncte, 5 recuperări, Sabin Cîrstoveanu a adăugat 18 puncte, 7 intercepții, iar Cristian Chițu a încheiat cu 17 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții pentru învingători. În replică, Antonio Năsturescu a reușit 27 puncte, Andrei Neagu a adăugat 12 puncte, iar George Blaj Voinescu a terminat cu 10 puncte, 8 recuperări și 5 capace.

Steaua CSM EximBank București a câștigat cea de-a 2-a semifinală a competiției. Militarii au dispus de CN Aurel Vlaicu București cu scorul de 67-89. Partida a demarat favorabil lui Aurel Vlaicu, care s-a instalat la conducere și s-a desprins la 19-13 până la prima pauză. Replica a venit în secvența a 2-a, când militarii au replicat cu un parțial de 25-12 pentru a transforma un deficit de șase puncte într-un avantaj de trei posesii, consemnat la jumătatea confruntării. Steaua a menținut avantajul în secvența a 3-a, pentru ca pe cea decisivă să o deschisă cu un parțial de 13-2 ce a clarificat situația.

Aurel Vlaicu a avut un avantaj consistent la puncte marcate după posesie pierdută de adversar (27-12) și a înscris 12 coșuri de trei puncte pentru 44% la acest procedeu, însă militarii au fost mai buni la recuperare și au avut cu peste 20 procente mai mult la aruncările din acțiune.

Daniel Ioniță a totalizat 27 puncte, 20 recuperări, 3 intercepții, Alexandru Coconea a adăugat 20puncte, iar Mihai Marius Măciucă a terminat cu 16 puncte, 8 recuperări pentru învingători. Replica a venit de la Petru Ioan Popescu, autor a 16 puncte. Alți trei jucători de la Aurel Vlaicu au depășit borna 10 la puncte marcate.

În duelurile din turneul locurilor 5-8 s-au consemnat următoarele rezultate:

ABC Athletic Constanța vs U-BT Cluj-Napoca, scor 60-53
CSU Sibiu vs CSȘ Bega Timișoara, scor 61-66

Așadar, programul zilei de miercuri (10.05) este următorul:

Meciul pentru locul 7 – U-BT Cluj-Napoca vs CSU Sibiu, ora 09:00
Meciul pentru locul 5 – ABC Athletic Constanța vs CSȘ Bega Timișoara, ora 11:00
Finala mică – CSU Știința București vs CN Aurel Vlaicu București, ora 13:00
Finala – ACS 4Sports Agronomia București vs Steaua CSM EximBank București, ora 15:00

Meciurile sunt transmise în direct pe canalul YouTube 4Sports.

Foto: Alina Cojocaru Photography (Facebook)

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On TF CN U18 masculin – 4Sports Agronomia și Steaua CSM EximBank joacă finala

  • Una din doua informatii este gresita: fie Constanta NU a pierdut jocul impotriva u cluj-napoca, fie NU joaca ptr locul 5.

  • Stiinta a pierdut fara drept de apel duelul cu ACS4 Sports desi d.pd.v. al valorii individuale a primilor 7 jucatori este net superioara tuturor echipelor participante (4 titulari de drept in lotul national la generatiile 1999 si 2000, precum si alti 3 jucatori care au fost la euro sau sunt sportivi de viitor, cu talie buna si calitati sportive peste medie. Groparul lor a fost antrenorul Biscoveanu.
    Steaua a cistigat partida cu A.Vlaicu folosind avantajul de sub panou unde ionita si Coconea au minimizat prestatia ,,oamenilor mari,, ai lui Vlaicu.
    Rezultatele par surprinzatoare insa au existat motive ,,grele,, care au inclinat balanta atit de clar. Copiilor felicitari pt. ardoarea de care au dat dovada pe teren.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.