CN U18 masculin 2017/18 – Turneul final s-a încheiat: Podium acaparat de capitală

În perioada 2-6 mai anul curent, la Sala Transilvania din Sibiu, a avut loc turneul final al Campionatului Național U18 masculin – ediția 2017/18. Cele mai bune șase echipe ale generației 2000-2001 s-au duelat pe parcursul acestei săptămâni pentru stabilirea noii campioane a României la această categorie.

Miercuri – 2 mai
CN Aurel Vlaicu vs U-BT Cluj-Napoca, scor 90-85
CSȘ Târgu Jiu vs CS Agronomia București, scor 56-74
CSU Sibiu vs CSM Steaua București, scor 62-88

Joi – 3 mai
U-BT Cluj-Napoca vs CSȘ Târgu Jiu, scor 73-61
CSM Steaua București vs CN Aurel Vlaicu, scor 79-59
CS Agronomia București vs CSU Sibiu, scor 84-65

Vineri – 4 mai
CSM Steaua București vs U-BT Cluj-Napoca, scor 77-50
CN Aurel Vlaicu vs CS Agronomia București, sor 58-64
CSU Sibiu vs CSȘ Târgu Jiu, scor 70-59

Sâmbătă – 5 mai
CS Agronomia București vs CSM Steaua București, scor 53-64
CSȘ Târgu Jiu vs CN Aurel Vlaicu, scor 68-79
U-BT Cluj-Napoca vs CSU Sibiu, scor 68-77

Duminică – 6 mai
CS Agronomia București vs U-BT Cluj-Napoca, scor 65-89
CSM Steaua București vs CSȘ Târgu Jiu, scor 97-58
CN Aurel Vlaicu vs CSU Sibiu, scor 76-59

Clasament final

1. CSM Steaua București – 5/0
2. CS Agronomia București – 3/2
3. CN Aurel Vlaicu – 3/2
4. CSU Sibiu – 2/3
5. U-BT Cluj-Napoca – 2/3
6. CSȘ Târgu Jiu – 0/5

Premii individuale -(conform frbaschet.ro)

MVP
Aurelian Gavriloaia (CSM Steaua Bucuresti)

“BEST FIVE”
1. George Alexandru VLAD (CN Aurel Vlaicu Bucuresti)
2. Filip MACAVEI (CS Agronomia Bucuresti)
3. Aurelian Gavriloaia (CSM Steaua Bucuresti)
4. George Cristian COTOARA (CS Agronomia Bucuresti)
5. George BLAJ-VOINESCU (CSM Steaua Bucuresti)

„Cosgeter CN U18”

Robert Ionut NANU (CSS Tg Jiu) – 106 puncte

“Cel mai bun recuperator”
George Cristian COTOARA (CS Agronomia Bucuresti) – 63 recuperari

“Cel mai bun pasator” 

Victor BOGDAN (CSU Sibiu) – 30 pase decisive

Cel mai bun aparator”
Andi CALIN

“Cel mai de perspectiva jucator”
George Cristian COTOARA (CS Agronomia Bucuresti)

În paralel, la Mediaș, s-a desfășurat turneul final B (locurile 7-12) contând pentru CN U 18 masculin – ediția 2017/18. În urma rezultatelor înregistrate, clasamentul final a fost următorul:

7. CSU Brașov – 5/0
8. CSȘ Mediaș – 3/2
9. CSȘ Bega Timișoara – 2/3
10. BC Slam București – 2/3
11.CSM VSKC Miercurea Ciuc – 2/3
12. CSȘ Târgooviște – 1/4

Foto: CSM Steaua Baschet (Facebook)

Articole din aceeași categorie

9 comentarii On CN U18 masculin 2017/18 – Turneul final s-a încheiat: Podium acaparat de capitală

 • Am văzut două sferturi din meciul Clujului și unul din cel al Sibiului. Clar echipele din București sunt favorite la podium, doar Clujul ar avea mici șanse să-i încurce. Oricum nivelul valoric al acestei generații i este destul de modest.

 • De acord. Marea problema a acestei generații este lipsa taliei.

 • Un turneu destul de interesant, în ciuda nivelului baschetbalistic modest, dominat clar de echipele bucureștene. Steaua cu o echipă mai omogena și lungă a câștigat meritat, deși s-a chinuit mult cu Agronomia, o echipă compusă din mulți jucători de U16 de perspectivă. Au câștigat doar datorita calităților fizice superioare și a agresivității în joc.
  Două episoade mi-au lăsat un gust amar, ambele legate de educație, sau mai precis de lipsa ei. Vociferarile exagerate ale unora dintre părinți (un concitadin sibian urlător fiind campion detașat aici) și bufoneriile incredibile ale unui jucător altfel talentat – Arion de la Steaua – în fața antrenorului advers, Milan Sokic. Oricâtă rivalitate există, astfel de gesturi sunt nepermise și din păcate rămân neamendate.

 • Echipele din Bucuresti ale generatiilor 98 99 2000 si 2001 au dominat toate campionatele nationale de la baby pana la u20. Ultima zvacnire a fost echipa mobitelco de 98. Nivelul baschetbalistic nu poate fi mult diferit de ce a fost in Romania pana acum. Antrenorii trebuie sa fie modele iar bufoneriile erau exact miscarile Sokic ce au devenit celebre printre Jucatori. Gesturile au fost asumate si au fost amendate cu varf si indesat de arbitra 4sport dar si de altii…
  In echipa 4sport/agronomia sunt 5 jucatori ce au fost coechipieri in clubul Dan Dacian cu cei de la Steaua astfel putand fi justificate anumite animozitati.

  • Acum că ați pus lucrurile în context m-am lămurit: bufonul e Sokic, iar un băiețaș de 17 ani, care încă nu a realizat nimic cu viața lui, e cel care trebuie să ne arate asta.

   • Aveti dreptate. Sokic are o famile de intretinut, Arion nu inca (cu referinta dvs. la realizari). Ar trebui sa apreciem un venetic care a implementat multe din obiceiurile pe care o generatie libera le doreste desfiintate. Oare care ar fi planul de viitor al unui tanar antrenor strain intr-o tara ca Romania? Evident ca a ales calea usoara. Piata antrenorilor aste la fel de competitiva ca cea a jucatorilor iar strategiile de dezvoltare a cluburilor trebuie sa se conformeze.

 • Eu cred ca Steaua cu jucatori de 2000 (Dudas, Arion, Balteanu, Blaj-Voinescu, Luca) si de 2001 (Gavriloaia, Harangus) ca sa ii enumar doar pe cei care au jucat mai multe minute, au fost superiori nu numai dpdv fizic.

  Celelalte echipe au avut in general loturile compuse din mai multi jucatori de 2001 sau 2002 decit Steaua.

  Ca o curiozitate Steaua este echipa care a facut cele mai multe faulturi si icaruia in acelasi timp i-au fost fluierate cele mai putine faulturi. Si totusi a cistigat clar meciurile, cel putin conform scorurilor.

  • Probabil să aveți dreptate, și să nu fi fost doar atât, dar mie diferența de fizic /agresivitate (în sensul bun) mi-a sărit în ochi. În meciul cu Clujul, la pauză, scorul la faule era parca 10 la 1… Adversarilor le era parcă frică să și faulteze.

 • Poate ca au mai si faultat, insa scorul era cum spuneti d-voastra. Clujul a avut o echipa buna, organizata care juca un baschet bun pentru U 18, insa insa talie o aveau doar copii de 2002, 2003.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.