U-BT Cluj-Napoca s-a reunit

U-BT Cluj-Napoca este prima echipă din România care a demarat pregătirile pentru noul sezon competițional. Formația de pe Someș a operit modificări substanțiale atât în staff-ul tehnic, cât și la nivelul efectivului de jucători.

Potrivit site-ului ofici al echipei de pe Someș la reunire au fost prezenți noul antrenor coordonator Dusko Vujosevic. Alături de acesta au fost prezenți secunzii Mihai Silvășan și Dorin Pintea, alături de preparatorul fizic. A absentat Branko Cuic, antrenorul principal al naționalei U16 masculin a României.

Foto: www.u-bt.ro

Jucătorii Nandor Kuti, Andrei Calnicenco, David Vida, Andrei Mureşan, Richard Patrick, Brandyn Curry, Rareş Uţă, Karlo Žganec şi Artis Ate au participat la reunire. Ceilalți componenți ai echipei se vor alătura lotului pe parcursul următoarelor zile, între aceștia numărându-se și cea mai recentă achiziție, Darko Planinic. Ardelenii urmează să mai legitimeze un jucător străin.

De notat că U-BT Cluj-Napoca nu are niciun jucător la echipa națională de seniori a României.

Antrenorul coordonator, Dusko Vujosevic a declarat următoarele pentru site-ul www.u-bt.ro:

„Echipa m-a convins că are ambiţii, că este susţinută de un sponsor pe măsură şi am încredere în acest proiect. Este o oportunitate bună pentru mine să antrenez din nou, luând în considerare problemele mele de sănătate din trecut. Sunt din nou implicat în baschet, iar acest sport este viaţa mea. Cred că vom avea rezultate pe măsură, ştim că echipa va fi nouă. Trebuie să o construim acum, de la început, cu muncă serioasă în fiecare zi. Va dura până când vom avea rezultate, însă în cele din urmă ele vor veni. Îmi doresc ca jucătorii să fie profesionişti, să se sacrifice pentru echipa din care fac parte. Aş fi încântat ca, după un an de muncă, toată lumea să spună că am realizat ceva împreună, că am ajutat la progresul baschetului românesc în Europa. Îmi propun să câştigăm titlul şi vreau să ne impunem în fiecare competiţie. Înţelegem că meciurile se câştigă numai prin dorinţă şi prin muncă la antrenamente. În aceste zile, oricine poate juca baschet, dar nu oricine devine şi campion. Nu aş fi fost aici dacă nu era Aleksandar Rašić. El mi-a vorbit despre club şi mi-a explicat ce potenţial uriaş are această echipă. Vreau să le transmit jucătorilor ce înseamnă cu adevărat devotamentul în muncă. Pentru mine, antrenamentele sunt mai importante decât meciurile”.

Conform sursei citate, U-BT Cluj se va antrena pe plan local în luna august, pentru ca apoi să dispute o serie de jocuri de pregătire în Serbia și Bosnia-Herțegovina. Primul meci oficial al ardelenilor are loc pe 2 octombrie anul curent, în calificările FIBA Europe Cup.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.