U-BT Cluj-Napoca s-a impus la Craiova

U-BT Cluj-Napoca a învins pe terenul echipei SCM U Craiova, duminică (17.03), în cadrul etapei a 7-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida transmisă în direct pe FRB TV s-a încheiat cu scorul de 95-69.

Meciul a demarat favorabil gazdelor, Craiova conducând pe parcursul primelor șapte minute de joc. Clujul a reacționat cu un parțial de 13-1 în ultimele trei minute ale primului sfert, preluând conducerea pe tabela de marcaj. Scorul la prima pauză a fost de 24-17 în favoarea ardelenilor.

Sfertul al 2-lea a fost controlat de oaspeți, cu o perioadă în care Craiova a venit la conducere. Numărul foarte mare de greșeli (11-3 la posesii pierdute după 20 minute de joc) și raportul reușitelor de pe semicerc au înclinat balanța în favoarea oaspeților. Clujul avea 6/12 la aruncările de trei puncte la jumătatea partidei, cu cinci marcatori de pe semicerc!

În debutul reprizei secunde, formația antrenată de Mihai Silvășan a beneficiat de contribuții importante din partea lui Nandor Kuti și Rolland Torok. Avantajul ardelenilor a crescut la 20 lungimi după noi greșeli la construcție din partea oltenilor. Ecartul s-a menținut în control, scorul cu zece minute rămase de disputat fiind de 70-51.

Erorile În jocul de construcție, în executarea acțiunilor care de-a lungul acestui sezon au propulsat Craiova pe locul 4, au persistet și în sfertul decisiv al partidei. Andrei Calnicenco a adăugat la zestrea oaspeților cu mai multe reușite de pe semicerc, alt capitol la care alb-albaștrii au rămas datori în această confruntare.

Nandor Kuti a izbutit 16 puncte, Kyndall Dykes a reușit 13 puncte, 4 pase decisive, Jason Washburn a încheiat cu 13 puncte, iar Alhaji Mohammed a bifat 13 puncte, iar Darrin Dorsey a terminat cu 12 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive. În replică, Porter Troupe a izbutit 18 puncte, Morris Curry a adăugat 17 puncte, iar Vlad Koreniuk a încheiat cu 17 puncte pentru Craiova.

U-BT Cluj-Napoca a jucat fără Aleks Rasic, Stanimir Marinov și Vlad Moldoveanu. De cealaltă parte a lipsit Aleksandar Radukic.

În urma acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca are 15-6 și se menține pe locul al 2-lea în clasament. În schimb, SCM U Craiova are 10-9 și ocupă locul al 4-lea.

Foto: www.u-bt.ro

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.