U-BT Cluj-Napoca s-a calificat la Final Four-ul Cupei României 2019

U-BT Cluj-Napoca completează careul de ași al Cupei României la baschet masculin – ediția 2018/19. Deținătoarea trofeului, câștigătoare a ultimelor trei ediții, formația de pe Someș a avut o prestație impresionantă pe terenul lui BCM U FC Argeș Pitești, învingând cu scorul de 86-66. În tur, la Cluj, ardelenii au învins cu scorul de 93-88. Așadar, scorul general a fost de 179-154.

Jocul nu a avut istoric. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a controlat situația în permanență, conducând pe tot parcursul celor 40 minute, incluzând o desprindere la aproape 30 lungimi. La prima pauză scorul era de 24-11, pentru ca la jumătatea întâlnirii tabela de marcaj să indice 43-31.

Secvența a 3-a a consemnat o nouă desprindere a lui U-BT Cluj-Napoca, echipă ce a reușit un parțial de 24-15. Nici finalul nu a fost scăpat de sub control de oaspeți, aceștia confirmând prestația excelentă din urmă cu 48 ore de la Craiova.

Rolland Torok a avut o prestație ofensivă excelentă. Acesta a totalizat 19 puncte, incluzând 5/6 la aruncările de trei puncte. În schimb, Nana Foulland, Jason Washburn și Kyndall Dykes au avut contribuții importante, iar Darrin Dorsey și aleks Rasic au avut un aport important din punct de vedere al creației.

În replică, Maksym Korniienko a reușit 17 puncte, 4 recuperări, iar Daniel Bailey și Maksym Sturanovic au terminat cu câte 13 puncte pentru Pitești.

BCM U FC Argeș Pitești a jucat și de această dată fără Ivan Siriscevic, accidentat. În schimb, U-BT Cluj-Napoca a optat să evolueze în acest meci fără Alhaji Mohammed. De asemenea, ardelenii sunt lipsiți de Vlad Moldoveanu și Stanimir Marinov, accidentați.

U-BT Cluj-Napoca a obținut a 11-a victorie consecutivă în Cupa României, fiind neînvinsă în această competiție de mai bine de trei ani.

Luni (25.03), la sediul Federației Române de Baschet, se va stabili locul de desfășurare al turneului final de Cupa României. Tot atunci se va efectua tragerea la sorți a semifinalelor. Evenimentul se va disputa în perioada 17-18 aprilie anul curent.

Foto: Sandor Manases / www.u-bt.ro

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.