U-BT Cluj-Napoca revine târziu și se impune în derby-ul Ardealului

U-BT Cluj-Napoca a reușit un sfert 4 de excepție pentru a se impune în derby-ul Ardealului din ultima etapă a Grupei Valorice A din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19. Deținătoarea Cupei și SuperCupei României a învins BC CSU Sibiu cu scorul de 84-80. Partida desfășurată la BT Arena, sâmbătă (12.01), a fost transmisă în direct la DigiSport.

Jocul a fost controlat de galben-albaștri în primele 30 de minute. Aceștia au avut inițiativa pe tot parcursul primei reprize cu excepția unei scurte perioade în sfert 1, când echipele s-au succedat de mai multe ori la conducere. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 24-15 în favoarea Sibiului. Echipa antrenată de către Dan Fleșeriu s-a desprins la 29-18 pe parcursul secvenței a 2-a, însă clujenii au terminat repriza cu un parțial de 16-5, completat de o triplă a lui Kyndall Dykes, cu care a egalat situația la 34. Moneya Pratt a marcat un coș din propria jumătate de teren, însă reușita lui a fost anulată pe motiv că a expirat timpul de joc.

Repriza secundă a început cu un coș pentru gazde, U-BT trecând pentru scurt timp la conducere. Sibiul a replicat însă prompt, reușind un parțial de 23-10 cu care s-a desprins din nou la 11 lungimi, în minutul 26 al partidei. Oaspeții au reușit să mențină același nivel de joc și au încheiat sfertul al 3-lea la adăpostul unui noi avantaj maxim, scor 68-56.

Ofensiva echipei de pe Cibin a avut probleme în debutul secvenței decisive marcând doar trei puncte în patru minute de joc efectiv. Clujul a speculat și a strâns la două posesii, moment în care Dan Fleșeriu a solicitat timp de odihnă. Lucrurile au continuat în aceeași manieră, iar Kyndall Dykes a anulat restul deficitului pentru a egala situația la 71 cu cinci minute rămase de disputat, moment în care oaspeții au mai cerut un timeout. Continuarea a fost favorabilă tot Clujului, care a dus parțialul la 20-1! Rasic a mai înscris o dată de pe semicerc înainte ca Sibiul să modifice tabela de marcaj prin tripla lui Dragoste. De altfel, coșul acestuia a asigurat Sibiul că va pierde la mai puțin decât a învins în confruntarea directă din tur, lucru ce le asigură galben-albaștrilor prima poziție în clasament la încheierea primei faze a campionatului.

U-BT Cluj-Napoca a terminat partida cu 52% la aruncările din acțiune, iar BC CSU Sibiu a avut doar 39%. Procentajul a fost decisiv de această dată în condițiile în care s-a consemnat un echilibru la posesiile pierdute (9-11). Echipa din Sibiu a dominat din nou la recuperare ofensivă (12-3), lucru ce a oferit oaspeților un mic avantaj la punctele pe șansa a 2-a (9-4). Totuși, procentajele în acest meci au făcut diferența.

Kyndall Dykes a totalizat 24 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări și 3 intercepții, Aleks Rasic a adăugat 15 puncte, 5 recuperări, Rolland Torok a terminat cu 12 puncte, iar Jason Washburn a încheiat cu 10 puncte pentru U-BT Cluj-Napoca. În replică, Kevin Hardy a reușit 22 puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive, Moneya Pratt a adăugat 19 puncte, 8 recuperări, iar Justas Tamulis a bifat 15 puncte pentru CSU Sibiu.

În urma acestui rezultat ambele echipe au 11-3 la general. Formația de pe Cibin va termina prima fază a campionatului pe locul 1, iar cea de pe Someș pe locul al 2-lea.

1 comentarii On U-BT Cluj-Napoca revine târziu și se impune în derby-ul Ardealului

  • Clujul a fost echipa mai buna mai valoroasa. A dat impresia ca ar fi putut bate la peste 12 puncte, insa nu a fost sa fie.
    Sibiul are si el o echipa buna, probabil cea mai buna din ultimii trei ani, insa diferenta de buget fata de Cj sau Oradea se vede.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.