U-BT Cluj-Napoca revine de la -16 în meciul de deschidere al playoff-ului LNBM 2019

U-BT Cluj-Napoca a câștigat Meciul 1 al seriei cu Steaua București, în primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida a avut loc la BT Arena din Cluj-Napoca și a consemnat o revenire a gazdelor de la un deficit maxim de 16 puncte. Rezultatul final a fost de 72-64.

Formația din capitală a avut inițiativa de la începutul jocului. Steaua s-a desprins la zece puncte la jumătatea primului act, însă Clujul a trecut la conducere, scorul la prima pauză fiind de 19-18. Militarii au reacționat în sferul al 2-lea, pe care l-au câștigat la diferență de șapte puncte și au intrat în avantaj la vestiare, scor 41-35.

Elevii lui Sașa Ocokoljic au marcat primele zece puncte ale reprizei secunde pentru a se desprinde la un maxim de 16 lungimi însă formația gazdă a reacționat imediat. U-BT a izbutit un parțial de 15-0, bucureștenii fiind incapabili de reacție inclusiv după timeout. Uros Lucic a oprit seria negativă a oaspeților cu o acțiune de pivot. Clujenii au continuat revirimentul, iar Kyndall Dykes a transformat de pe semicerc pentru a-și aduce echipa la conducere, scor 58-55, cu zece minute înainte de final.

Dykes a transformat de pe semicerc în debutul secvenței decisive, iar U-BT Cluj s-a desprins la zece puncte, însă vizitatorii au reușit să reducă din deficit. Amfitrionii au reușit să mențină avantajul până la final, reușind primul pas în această serie.

Kyndall Dykes a totalizat 18 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive, Jason Washburn a adăugat 15 puncte, 15 recuperări, 3 capace, iar Nandor Kuti a terminat cu 12 puncte pentru învingători. În replică, Andrei Mandache a totalizat 16 puncte, Zarko Djuric a adăugat 11, iar Skylas Spencer a izbutit 11 puncte, 7 recuperări și 3 intercepții pentru Steaua.

U-BT Cluj-Napoca a jucat în șase străini, fără Alhaji Mohammed. De cealaltă parte, Steaua București a evoluat în cinci străini. A absentat, similar celor consemnate în Grupa Galbenă, Aleksandar Vlahovic.

Scorul general este de 1-0 în seria care se desfășoară pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Meciul 2 are loc vineri (26.04), tot la Cluj-Napoca.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.