U-BT Cluj-Napoca învinge BCM U FC Argeș Pitești pe revenire, după o alunecare incredibilă a lui Jeremic

U-BT Cluj-Napoca a învins pe terenul propriu în compania lui BCM U FC Argeș Pitești, scor 106-104, în ultimul meci al etapei a 6-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. A fost primul meci decis după prelungiri în Grupa Roșie, asta după ce Mladen Jeremic a alunecat sub propriul panou la plus doi pe tabela de marcaj cu sub zece secunde rămase din timpul regulamentar.

Prima repriză a fost echilibrată niciuna dintre protagoniste nereușind să se desprindă la mai mult de cinci puncte pe tabela de marcaj. S-au consemnat zece schimbări la conducere, ultima chiar înaintea pauzei, când Andrei Calnicenco a înscris de pe semicerc pentru a stabili scorul la jumătatea întâlnirii, 41-40 pentru U-BT.

La jumătatea partidei, raportul recuperărilor ofensive a fost de 0-7. U-BT avea 4/5 la trei puncte, iar BCM U FC Argeș era la 0/8 la acest procedeu. În schimb, alb-violeții au marcat 34 puncte din spațiul de trei secunde în primele două secvențe.

Foto: Sandor Manases / U-BT Cluj-Napoca (Facebook)

Echilibrul s-a menținut și în secvența a 3-a. Formația din Cluj s-a desprins la un maxim de șase puncte, dar Piteștiul a replicat cu două triple consecutive, primele în acest meci pentru alb-violeți. Kyndall Dykes a marcat 13 puncte, primele ales sale în acest meci, în ultimele patru minute ale sfertului 3, pentru a menține pe U-BT în avantaj, scor 69-65.

Korniienko și Bishop punctat de pe semicerc în debutul ultimei perioade pentru a egala situația la 71. Ucraineanul Piteștiului și-a adus apoi echipa la conducere. Oaspeții s-au menținut în avantaj pe tabela de marcaj la intrarea în ultimele cinci minute de joc, Carson marcând de la semidistanță pentru un avantaj de patru puncte în contul argeșenilor. Sturanovic și Korniienko au fost descalificați pentru cinci greșeli personale, dar oaspeții au reușit să se mențină la conducere, Ciotlăuș găsind ținta de pe semicerc după care a obținut intercepție. Jeremic a reușit să marcheze apoi de la distanță și să desprindă formația din Pitești la nouă puncte. Gazdele nu au renunțat, iar o eroare incredibilă a lui Jeremic a permis lui Kuti să intercepteze și să egaleze la 89 cu opt secunde înainte de final. Piteștiul a avut ultima șansă, optând să repună mingea în joc din propria jumătate de teren, dar nu a găsit ținta, partida intrând în prelungiri.

Kyndall Dykes a marcat primele cinci puncte ale reprizei suplimentare. Oaspeții au reacționat, apropiindu-se la un punct, însă Carson a fost sancționat cu greșeală antisportivă de pe urma căreia Clujul a obținut patru puncte, incluzând o triplă semnată Kuti.

Darrin Dorsey a contabilizat 24 puncte, 7 pase decisive, Kyndall Dykes a izbutit 22 puncte, Jason Washburn a adăugat 14 puncte, iar Alhaji Mohammed și Rolland Torok au terminat cu câte 12 puncte pentru gazde. În replică, Jahii Carson a reușit 27 puncte, 8 pase decisive, 7 recuperări, Mladen Jeremic a adăugat 19 puncte, iar Maskym Korniienko și Maksym Sturanovic au avut câte 13 puncte pentru învinși.

U-BT Cluj-Napoca a fost lipsită de Stanimir Marinov, Aleks Rasic, Vlad Moldoveanu și Tony Easley. Antrenorul Mihai Silvășan a ales să înceapă partida cu Andrei Mureșan în locui lui Nandor Kuti ca român U23.

BCM U FC Argeș Pitești a fost lipsită de Ivan Siriscevic și Radu Paliciuc. De asemenea, Tudor Gheorghe a jucat mai puțin decât a făcut-o de obicei în acest sezon.

U-BT Cluj-Napoca rămâne pe locul 2 cu 14-6 la general. În schimb, BCM U FC Argeș Pitești rămâne 5, având 8-12.

Cele două echipe se duelează din nou peste mai puțin de 48 ore, tot la Cluj-Napoca. Acel meci se va desfășura miercuri (13.03), ora 18:15, în direct la FRB TV, contând pentru sferturile de finală ale Cupei României.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.