U BT Cluj Napoca a câştigat Cupa Românei

U BT Cluj Napoca a depăşit cu 64 – 61 pe CSM CSU Oradea în finala Cupei României la baschet masculin şi a câştigat trofeul pentru a treia oară consecutiv.

Partida nu a fost una spectaculoasă, procentajele la aruncări fiind extrem de slabe iar sfertul 4 consemnând 5 minute fără punct marcat. Însă, echilibrul de pe tabelă şi intensitatea depusă de ambele echipe în apărare au compensat lipsa spectacolului.

Clujul a început în forţă partida şi s-a desprins la 22 – 6 în minutul 6. Apărarea exactă şi prestaţia foarte bună a lui Nandor Kuti la ambele capete ale terenului au fost principalele atuuri ale campioanei. Românul a marcat 9 puncte în această perioadă şi l-a redus la tăcere pe Kristopher Richard, cel mai bun jucător al Oradei în precedentele două partide.

Cristi Achim a întors sorta sfertului după ce i-a introdus în teren pe Bobe Nicolescu şi Vaidas Kariniauskas. Până la prima pauză, cei doi au combinat pentru 10 puncte, iar Oradea a încheiat sfertul cu un parţial de 14 – 0 ce a adus-o la doar 3 lungimi în spatele adversarei, 23 – 25.

Sfertul secund a fost mult mai echilibrat, diferenţa la pauza mare fiind de 3 puncte în favoarea Clujului, 37 – 34.

Situaţia s-a schimbat la începutul reprizei secunde. Richard a marcat 16 dintre cele 19 puncte reuşite de Oradea în a treia perioadă de joc. Americanul a început sfertul cu 12 puncte consecutive, Oradea s-a desprins la 45 – 41 şi apoi, printr-un coş de la mare distanţă a lui Pasalic, la 49 – 41. Sakic, Barro şi Kuti au redus din diferenţă, iar Clujul a intrat în ultima perioadă cu un deficit de doar 2 puncte, 51 – 53.

Cinci puncte consecutive ale lui Sakic au pus Clujul în faţă, 60 – 56, cu 6:43 minute rămase de joc. Richard a marcat pentru 60 – 58 cu 5:30 minute rămase, iar timp de cinci minite, adică până cu 30 secunde înainte de final, niciuna dintre echipe nu a mai reuşit să înscrie. Kromah a modificat tabela, 63 – 58, iar la faza următoare Mandache a redus diferenşa la 63 – 61, printr-un coş din spatele semicercului.

Mihai Silvăşan a cerut time out, însă Oradea, prin efortul lui Richard a reuşit să câştige posesia după repunerea clujenilor. Pasalic a ratat aruncarea, Watson a recuperat şi a ajuns la linia de libere, unde a înscris ambele încercări şi a adus Clujului al treilea trofeu consecutiv în această competiţie.

Zeliko Sakic şi Giordan Watson au contribuit la rezultatul final cu câte 14 puncte. Ousmane Barro a terminat în double double, cu 10 puncte (5/6 la aruncările din acţiune) şi 10 recuperări şi a fost desemnat MVP-ul partidei. Nador Kuti a totalizat 13 puncte, în timp ce Lasannah Kromah, 6 puncte şi 7 recuperări.

Kristopher Richard a reuşit 18 puncte şi 8 recuperări. Muhamed Pasalic a avut 14 puncte, iar Andrei Mandache 9 puncte şi tot atâtea mingi prinse la panou.

Ambele echipe au avut procentaje foarte slabe la aruncările din acţiune. Clujul a terminat cu 53% la cele de 2 puncte şi 23% la cele de la mare distanţă, în timp ce Oradea 37, cu 23%.

Atât Oradea cât şi Clujul au avut câte un jucător care nu s-a ridicat la prestaţii din turneu. Gajovic a înscris 4 puncte, fără reuşită de la mare distanţă, atât de necesară în momentele în care Clujul s-a apărat zonă. Miha Lapornik, un jucător cu o medie de 17.5 puncte pe meci la acest turneu, nu a înscris.

Foto: facebook u-bt cluj napocafacebook frbaschet.ro

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On U BT Cluj Napoca a câştigat Cupa Românei

  • Felicitari Kuti, ai făcut un joc foarte bun.
    Clujul si-a reconfirmat supremația în baschetul autohton
    . Oradea a lăsat impresia ca ar putea produce surpriza însă ..

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.