U-BT Cluj-Napoca a fost de neînvins sub incidența regulii cu doi autohtoni în Cupa României!

Cupa României la baschet masculin – ediția 2018/19 se desfășoară după un regulament modificat în comparație cu precedentele trei ediții. U-BT Cluj-Napoca a fost de neînvins în conformitate cu obligativitatea utilizării în permanență a cel puțin doi jucători autohtoni în această competiție.

Edițiile 2015/16, 2016/17 și 2017/18 s-au desfășurat sub incidența acestei reguli în Cupa României. U-BT Cluj-Napoca a triumfat astfel în Final Four-ul de al Oradea, în aprilie 2016, respectiv în Final Eight-ul de la Sibiu și Sfântu Gheorghe, în februarie 2017 și 2018.

În 2016, sub comanda lui Marcel Țenter, U-BT Cluj-Napoca a triumfat în Cupa României cu scorul de 82-75, în compania lui CSM CSU Oradea, mizând la capitolul jucători autohtoni pe Nandor Kuti și Adrian Guțoaia la perimetru, respectiv pe Rolland Torok și Cătălin Baciu. la interior. Din lot au mai făcut parte Tudor Gheorghe, Wilhelm Brosser și Tudor Jucan.

Străinii Clujului în acel sezon, la momentul desfășurării turneului final de cupă au fost Filip Adamovic, Muhamed Pasalic, Kyndall Dykes, Miro Todic, Ivan Zigeranovic și Andrei Calnicenco. Cel din urmă nu dobândise încă cetățenia română. Trebuie notat că în sezonul 2015/16, în competițiile interne, era permisă folosirea a cel mult șase străini la un meci.

În 2017, cu Mihai Silvășan în postură de antrenor principal, formația de pe Someș a învins BC Mureș, scor 79-78, în marea finală. Aici, contingentul de autohtoni al cofmrției clujene a fost alcătuit din Tudor Gheorghe, Nandor Kuti, Tudor Jucan, Rolland Torok și Vlad Moldoveanu.

În meciul pentru trofeu, U-BT Cluj-Napoca a mizat pe Filip Adamovic, Aleks Rasic, Kyndall Dykes, Vaidas Kariniauskas și Ousmane Barro la capitolul autohtoni. Regulamentul a permis utilizarea a cel mult cinci străini.

În fine, în 2018, tot cu Silvășan la cârmă, U-BT Cluj-Napoca a trecut de CSM CSU Oradea cu scorul de 64-61. De această dată, autohtonii formației învingătoare au fost Giordan Watson și Andrei Calnicenco în calitate de naturalizați, Nandor Kuti și Rolland Torok. În lot au mai fost Andrei Mureșan și Anders Abu Teir.

Străinii utilizați au fost Aleks Rasic, Miha Lapornik, Lasan Kromah, Zeljko Sakic, Adomas Drungilas și Ousmane Barro. Regulamentul a permis utilizarea a șase străini în această ediție.

În sezonul 2018/19, regulamentul permite folosirea străinilor mai mult. În edițiile precedente era obligatoriu să fie doi români în permanență în teren, adică cel puțin 40% din timpul de joc trebuia alocat acestora. Sub incidența acestei prevederi regulamentare, U-BT Cluj-Napoca a fost de neînvins. Acum, echipele sunt obligate să aloce autohtonilor cel puțin 20% din totalul minutelor disponibile.

Citiți AICI prevederile Regulamentului Specific al Cupei României la baschet masculin – ediția 2018/19.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.