U-BT Cluj-Napoca a depășit SCM U Craiova în deschiderea rundei a 2-a în Grupa Roșie

U-BT Cluj-Napoca a depășit SCM Universitatea Craiova, scor 77-62, în deschiderea etapei a 2-a în Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida desfășurată la Sala Horia Demian din Cluj a fost transmisă în direct la DigiSport.

Oltenii au fost în avantaj la începutul partidei, însă formația gazdă a trecut la conducere și s-a desprins la șase lungimi pe fondul unui parțial de 16-8. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a înscris de patru ori de pe semicerc cu poziția 4 în prima repriză, niciun alt jucător nereușind să transforme de pe semicerc. Scprul la prima pauză era de 20-14.

Tony Easley în acțiune. Foto: Nagy Melinda / www.u-bt.ro

Craiova a oferit o replică solidă, însă a fost dominată în spațiul de trei secunde și în pofida faptului că a înscris pe foaia de arbitraj două poziții 5 clasice nu a avut un blocaj defensiv performant. Alb-albaștrii nu și-au intrat în ritm în prima repriză, ambele echipe având probleme de pe semicerc și erau cu procentaje sub 35% din acțiune la jumătatea partidei. Kyndall Dykes a înscris de două ori în finalul reprizei cu acțiuni eurostep, iar scorul la pauză a fost de 34-26.

Repriza secundă a demarat cu Fraseniuc în teren, respectiv cu Gajovic la poziția 3. Oaspeții nu au găsit coșul, în timp de Torok a marcat din nou de la mare distanță pentru a mări ecartul la 14 lungimi în favoarea clujenilor. Sfertul al 3-lea s-a încheiat cu revirimentul vizitatorilor, Morris Curry transformând de pe semicerc pentru a strânge la 53-45, adică s-a păstrat ecartul de opt lungimi de la jumătatea meciului.

Sfertul decisiv a început în nota de dominare a lui U-BT Cluj-Napoca. Un parțial de 13-5, completat cu o acțiune colectivă spectaculoasă, finalizată cu slam dunk de către Tony Easley a dublat avantajul gazdelor în doar patru minute, scor 66-50. Craiova nu a reușit să pună formația ardeleană în dificultate și meciul s-a încheiat cu victoria clară a gazdelor.

Jason Washburn a bifat 19 puncte, 6 recuperări, Aleks Rasic a adăugat 14 puncte, Rolland Torok a încheiat cu 12 puncte, iar Tony Easley a încheiat cu 11 puncte, 6 recuperări și 3 capace pentru U-BT Cluj-Napoca. În replică, Igor Mijajlovic a contabilizat 13 puncte, Goran Gajovic a bifat 11 puncte, 7 recuperări, iar Vladislav Koreniuk a terminat cu 11 puncte, 8 recuperări pentru SCM U Craiova.

În urma acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca are 12-4 la general. În schimb, SCM U Craiova a ajuns la 10-6. Pentru olteni urmează Cupa României, cu prima manșă din turul al 3-lea în deplasare, la Mediaș.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.