Turneul final U14 masculin a demarat în manieră spectaculoasă

Dan Dacian București a câștigat cel mai disputat meci al zilei inaugurale a turneului final al CN U14 masculin – ediția 2015/16. Formația din capitală a învins la prelungiri pe CSȘ Sighetu Marmației – campioana în exercițiu a generației 2002. Rezultatul final a fost de 98-96.

Marian Cochela a înscris coșul care a adus pe Dan Dacian București în avantaj cu 13 secunde rămase din timpul de joc al reprizei suplimentare. Sighetu Marmației a pierdut posesia mingii la ultima acțiune, iar bucureștenii au stabilit rezultatul final de la linia de pedeapsă.

Învingătorii au avut un avantaj major la recuperare ofensivă (36-19), dar au suferit la linia de pedeapsă (cu 22 procente și 16 puncte mai puțin decât adversarul). De asemenea, Dan Dacian a avut cu cinci posesii pierdute mai mult decât oponentul, însă raportul total al posesiilor avute a fost favorabil celor care au câștigat.

Ciprian Albu, cel mai de perspectivă reprezentant al generației 2002, a avut o prestație impresionantă. El a totalizat 58 puncte, 17 recuperări și 5 pase decisive pentru un coeficient de 44 la eficiență pentru campioana în exercițiu. Din partea învingătorilor s-a evidențiat Rareș Bănică, autor a 35 puncte, 10 recuperări și 5 pase decisive.

În celălalt meci al zilei inaugurală, în Grupa A, U Mobitelco Cluj-Napoca a învins pe CSU Sibiu cu scorul de 67-64, la capătul unui ale meci deosebit de echilibrat. Tudor Todea a avut 17 puncte și 4 recuperări pentru formația învingătoare. În replică, Dragoș Axinte a avut 19 puncte și 15 recuperări pentru Sibiu.

După-amiaza zilei inaugurale a turneului final programează jocurile rundei inaugurale din cealaltă grupă. 4Sports București se duelează cu CSU Ploiești, iar Laguna și BC Slam oferă primul duel între reprezentantele capitalei.

Turneul final se desfășoară la Sala Agronimia din București.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.