Tudor Gheorghe, omul decisiv în prima victorie a Piteștiului

Tudor Gheorghe a avut o prestație impresionantă în victoria repurtată de BCM U FC Argeș Pitești, scor 96-91, asupra lui SCM Timișoara, în deschiderea etapei a 3-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Tânărul jucător originar din Brașov a avut un aport consistent la prima victorie a argeșenilor în noul sezon competițional.

Titularizat la poziția 1, Gheorghe s-a remarcat de-a lungul întregului meci cu o siguranță ce nu am mai văzut-o la un conducător de joc român de mult sau am remarcat-o prea rar. Dezinvoltura cu care a jucat, încrederea primită de la antrenor și de la colegi, respectiv experiența acumulată până acum, la Cluj și Timișoara, l-au ajutat pe numărul 7 de la Pitești să-și ajute activ echipa în acest meci.

Linia statistică cuprinde aproape 29 minute pe parchet, perioadă în care a avut 11 puncte. El a terminat cu 3/6 la aruncările din acțiune și 5/6 la linia de pedeapsă. A bifat 5 pase decisive, 2 intercepții și 2 recuperări cu o singură posesie pierdută pentru 15 la eficiență.

Dincolo de cifre, cei care au urmărit partida au văzut că Tudor Gheorghe a ieșit la rampă în ultimele cinci minute cu multe lucruri pozitive. După ce a comis două greșeli personale ce s-au transformat în puncte pentru adversari, încercând să-i oprească fără succes pe Vladan Vukosavljevic și Octavian Popa Calotă, Tudor l-a servit pe Mladen Jeremic pntru o aruncare de trei puncte prin care gazdele au revenit la conducere, scor 86-83.

Piteșiul părea că se desprinde decisiv, scor 90-84, cu două minute înainte de final, însă oaspeții au înscris de două ori consecutiv și s-au apropiat la două puncte. Astfel, posesia următoare s-a dovedit extrem de importantă pentru formația argeșeană. Gheorghe a fost faultat pe o încercare de intercepție de către Calotă. Tânărul fundaș al Piteștiului a marcat ambele aruncări libere aferente, după care a recuperat defensiv pe aruncarea de trei puncte a lui Calotă. El și-a asumat o acțiune individuală în ultimul minut, finalizată pe pătrundere, cu două puncte prin care și-a desprins echipa la șase lungimi cu 45 secunde înainte de final.

Totodată, la avantaj de două posesii, cu aproximativ jumătate de minut rămas de jucat, Tudor a ținut mingea, a epuizat timpul de joc și nu s-a panicat. A făcut exact ce trebuia, în folosul echipei. Nu a încercat să scape de minge și să se ascundă într-un colț. Și-a asumat rolul poziției 1, a celui care dictează ce face ofensiva.

A fost o succesiune de acțiuni extrem de bune pentru Tudor Gheorghe în momentele cheie ale partidei. Acestea au separat practic cele două echipe în finalul jocului, în condițiile în care pe parchet se mai aflau opt jucători străini și Octavian Popa Calotă. Toți cu o experiență net superioară, cu statut mai important și cu alte lucruri despre care nu se cade să vorbim.

Tudor Gheorghe a arătat că și jucătorul român tânăr poate să joace baschet și o poate face bine. Inclusiv în momente importante ale jocului. Firește, merite revin lui Tudor Costescu și Mihai Silvășan, așa cum îi revin lui Florin Nini. Este genul de încredere pe care aceștia i-au acordat-o lui Gheorghe, de care tânărul sportiv brașovean a profitat.

A fost titularizat la poziția 1, a petrecut timp important în teren și a făcut-o util, a beneficiat de încredere la final de meci și se poate spune că are un merit important pentru felul cum s-a derulat finalul partidei. Pentru toate astea, Tudor Gheorghe merită felicitat. Și trebuie să ne dorim ca el să nu se culce pe o ureche, ci să înțeleagă ce alții înaintea lui nu au reușit: nu trebuie să fii mulțumit cu propriile realizări, niciodată.

Foto: BCM U FC Arges Pitesti (Facebook)

1 comentarii On Tudor Gheorghe, omul decisiv în prima victorie a Piteștiului

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.