Trei zile până la startul concursului de baschet din cadrul Jocurilor Olimpice 2016

Concursul de baschet masculin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro demarează pe data de 6 august. Cele 12 echipe participante mai au la dispoziție trei zile pentru a se acomoda cu mediul, a-și pune la punct ultimele detalii și a intra în competiție, cu scopul obținerii unei medalii.

Jocurile de baschet se vor desfășura la Carioca Arena și Youth Arena. Cea din urmă va găzdui și întrecerea de pentatlon modern, în vreme ce Carioca Arena este rezervată exclusiv baschetului.

Cele 12 echipe angrenate în concursul masculin de baschet au fost repartizate în două grupe de șase după cum urmează:

A – Franța, SUA, Venezuela, Serbia, China, Australia
B – Argentina, Spania, Lituania, Brazilia, Croația, Nigeria

Primele patru clasate în ambele grupe se califică pentru sferturile de finală. De aici se joacă în sistem direct eliminatoriu.

Televiziunea Română va transmite 31 meciuri din cadrul concursului de baschet. Este vorba despre 29 partide din întrecerea masculină, ce cuprind fazele eliminatorii în întregime. Cu excepția unui singur meci, toate jocurile Team USA vor fi transmise în direct pe canalele TVR. Programul transmisiunilor poate fi consultat AICI.

Bogdan Stănculescu, unul dintre cei mai celebri comentatori de baschet, va face echipă cu Emil Hossu Longin, la microfonul TVR pentru jocurile de baschet de la Olimpiadă. Se va concemna o revenire a lui Stănculescu, om ce a comentat NBA, Euroligă, EuroBasket, FIBA World Cup și Jocuri Olimpice într-o perioadă în care baschetul își făcea apariția pe micile ecrane din țara noastră.

SUA are 14 medalii olimpice de aur din totalul de 18 ediții în care baschetul masculin a fost prezent. Uniunea Sovietică are două titluri olimpice, iat Iugoslavia și Argentina au câte unul. În total, 15 țări au cucerit medalii olimpice în baschetul masculin.

Va fi cea de-a 7-a ediție consecutivă la care jucătorii din NBA au drept de participare. Prima dată acest lucru s-a întâmplat în 1992, la Barcelona, atunci când Dream Team – cea mai redutabilă echipă construită vreodată – a oferit întregii planete imagini de neuitat și care au inspirat o lume întreagă. De altfel, după Jocurile Olimpice din 1992, sportul cu mingea la coș a cunoscut cu adevărat semnificația cuvântului globalizare, baschetul ajungând să fie poate cel mai popular și practicat sport de pe planetă.

De altfel, ediția 2016 a Jocurilor Olimpice va reuni 47 de jucători angrenați în NBA. Nu mai puțin de 35 dintre aceștia provin din alte țări decât Statele Unite ale Americii. O singură echipă nu va avea niciun jucător din NBA în lot la Rio.

30 de cavaleri ai fluierului au fost convocați să arbitreze în concursurile de baschet masculin și feminin de la Jocurile Olimpice. Cei mai experimentați sunt Carlos Julio (Angola) și Chahinaz Boussetta (Maroc), ambii cu câte 19 ani de experiență în calitate de arbitri FIBA.

Prețurile oficiale ale biletelor oscilează, în funcție de faza competiției, locul în tribună și numele echipelor, între 50 și 1.200 dolari. Toate biletele pentru finală, finala mică și semifinale, dar și majoritatea meciurilor Team USA, indiferent de faza competiției și numele adversarului, din concursul de baschet masculin, au fost epuizate.

Toate informațiile despre eveniment se găsesc pe site-ul oficial al întrecerii – AICI.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.