Trei zile până la startul Campionatului European U20 masculin Divizia A 2018

Trei zile ne despart de startul oficial al Campionatului European U20 masculin Divizia A – ediția 2018. Evenimentul se desfășoară la Chemnitz, Germania, între 14 și 22 iulie. Participă 16 echipe, între ele numărându-se și România.

Naționala de tineret a reușit să promoveze în Divizia A în urmă cu un an, când a învins Rusia și Croația în drum spre titlul continental la Divizia B. Performanța generației 1997 a permis generației 1998 să evolueze în eșalonul de elită la o categorie de vârstă extrem de apropiată de cea a senioratului. Prin urmare, se anunță o experiență extrem de importantă, chiar dacă în mod realist șansele echipei tricolore sunt scăzute în ceea ce privește menținerea în primul eșalon continental.

Alături de România, cu statut de nou promovate evoluează Croația – o forță recunoscută a baschetului continental cu precăderela nivel juvenil, dat fiind faptul că furnizează jucători de valoare atât Euroligii, cât și NBA-ului, respectiv Marea Britanie – care a învins Rusia în finala mică a Diviziei B din urmă cu un an, la Oradea, reușind astfel să obțină promovarea, surprinzător mai ales dacă se ține cont de adversarul pe care l-a învins.

Echipele participante la CE U20 masculin Divizia A 2018 au fost repartizate în patru grupe. Componența acestora este următoarea:

Grupa A – Marea Britanie, Lituania, Muntenegru, Turcia
Grupa B – Ucraina, Franța, Croația, Spania
Grupa C – România, Germania, Israel, Grecia
Grupa D – Islanda, Italia, Suedia, Serbia

Se joacă în sistem fiecare cu fiecare pentru stabilirea ordinii în grupe și implicit a tabloului fazelor eliminatorii. Ulterior se vor disputa următoarele faze:

– optimi de finală
– sferturi de finală și locurile 9-16
– semifinale, locurile 5-8, 9-12 și 13-16
– finala, meciul pentru medalia de bronz și jocurile de clasament

Ultimele trei clasate vor retrograda.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.