Trei echipe și-au asigurat calificarea în playoff-ul FIBA Europe Cup – ediția 2018/19

Trei echipe și-au asigurat prezența în playoff-ul FIBA Europe Cup în urma meciurilor din etapa a 4-a în faza a 2-a a grupelor. Este vorba despre s.Oliver Wurzburg și cele două reprezentante ale Italiei.

Wurzburg a învins la Prishtina, scor 91-78. Partida a fost controlată de germani, aceștia desprinzându-se la 52-30 în primele 20 minute de joc. Kosovarii au redus din deficit, însă oaspeții au menținut un avantaj consistent până la final. Skyler Bowlin a reușit 14 puncte, 9 pase decisive, iar Gabe Olaseni a terminat cu 14 puncte și 5 recuperări pentru învingători.

Foto: FIBA.basketball

În celălalt meci al Grupei I, Pinar Karsiyaka a depășit pe Szolnok Olaj KK, scor 102-95. Erving Walker a totalizat 21 puncte, 4 pase decisive pentru învingători. În replică, Andrew Rowsey a reușit 21 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, iar Nemanja Milosevic a adăugat 20 puncte, 4 recuperări pentru campioana Ungariei.

Situația în clasamentul grupei:

  1. s.Oliver Wurzburg – 4/0
  2. Pinar Karsiyaka – 3/1
  3. Z Mobile Prishtina – 1/3
  4. Szolnoj Olaj KK – 0/4

Pinar are nevoie de o victorie sau de un eșec al kosovarilor în ultimele două etape pentru a-și asigura calificarea.

Pallacanestro Varese a învins pe terenul lui Petrolina AEK Larnaca, scor 74-59. Soarta meciului a fost decisă în repriza secundă. Ciprioții s-au desprins la 39-35 în prima repriză, pentru ca în repriza secundă să se consemneze un parțial de 39-20 în favoarea italienilor. Belgianul Jean Salumu a totalizat 14 puncte pentru învingători. În replică, Barry Stweart a reușit 13 puncte pentru gazde.

În celălalt meci al Grupei K, Dinamo Sassari a trecut de Donar Groningen, scor 97-74. Italienii au câștigat fiecare sfert, instalându-se confortabil la conducere din primele zece minute. Cinci jucători de la Sassari au avut câte 13 puncte în acest meci. De cealaltă parte, Drago pasalic a abut 18 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări pentru batavi.

Situația în grupă:

  1. Pallacanestro Varese – 4/0
  2. Dinamo Sassari – 3/1
  3. Donar Groningen – 1/3
  4. Petrolina AEK Larnaca – 0/4

Sassari are 2-0 în duelurile cu Groningen, astfel încât cele două echipe italiene sunt calificate în playoff.

Celelalte rezultate ale etapei a 4-a:

Grupa J
Alba Fehervar (3-1) vs Balkan Botevgrad (2-2), scor 65-64
Ironi Nes Ziona (3-1) vs Lukoil Levski (0-4), scor 109-96

Grupa L
Kataja Basket (1-3) vs Avtodor Saratov (3-1), scor 88-80
ZZ Leiden (2-2) vs Bakken Bears (2-2), scor 89-85

Etapa a 5-a este programată săptămâna viitoare. Primele două clasate în fiecare grupă se califică în playoff cu certitudine. E posibil ca și o parte a locurilor 3 să progreseze dacă echipele provenite din Basketball Champions League nu doresc să acceseze competiția inferioară valoric.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.