Trei echipe s-au calificat deja în faza a 2-a în Euroliga masculină

navarro

CSKA Moscova, FC Barcelona și Olympiacos Pireu și-au asigurat calificarea în faza următoare a Euroligii masculine. Cele trei forțe ale baschetului continental la nivel de club au bifat cea de-a 6-a victorie în sezonul regulat al competiției și continuă să fie neînvinse la vârful grupelor B, C și D.

CSKA Moscova a spulberat pe Alba Berlin, scor 95-66. Lipsită de contribuția unor titulari precum Milos Teodosic sau Victor Khryapa, formația pregătită de către Dimitris Itoudis a început în forță desprinzându-se la 28-13 în primul sfert. Rușii nu au privit în urmă și s-au impus categoric.

Nando De Colo a avut 22 puncte, Aaron Jackson a adăugat 18 puncte și 4 pase decisive, iar Demetris Nichols a terminat cu 10 puncte și 5 recuperări pentru CSKA. În replică, Reggie Redding a avut 16 puncte și 8 recuperări.

Deținătoarea Ligii VTB are 6-0 la general, în vreme ce formația germană ajunge la 2-4.

FC Barcelona a izbutit o primă repriză excepțională din punct de vedere ofensiv pe terenul campioanei Germaniei, Bayern Munchen. Catalanii au înscris 60 de puncte în primele 20 minute de joc și s-au impus la o diferență de 22 puncte. Rezultatul final a fost de 99-77. De notat că pentru campioana Germaniei a debutat Bo McCalebb cu ocazia acestei partide.

Marcelinho Huertas a avut 15 puncte, 6 pase decisive, Juan Carlos Navarro și Bostjan Nachbar au adăugat câte 15 puncte, iar DeShaun Thomas a terminat cu 13 puncte pentru învingători. În replică, Nihad Djedovic a reușit 14 puncte, 5 recuperări, Robin Benzing a adăugat 12 puncte, iar John Bryant a terminat cu 10 puncte și 7 recuperări pentru Bayern.

După acest meci, FC Barcelona are 6-0, iar Bayern rămâne cu o victorie din șase partide disputate.

Olympiacos Pireu a avut o misiune mult mai dificilă în meciul cu Valencia Basket. Meciul s-a încheiat cu scorul de 77-76, după libera transformată de către Vassilis Spanoulis. Echipele au alternat la conducere pe parcursul meciului, însă elenii s-au impus la limită în fața propriilor susținători.

Vassilis Spanoulis a avut 15 puncte, 7 pase decisive, Bryant Dunston a adăugat 14 puncte și 6 recuperări, iar Tremmell Darden a terminat cu 11 puncte pentru învingători. În replică, Pau Ribas, Vladimir Lucic și Bojan Dubljevic au avut câte 16 puncte fiecare.

Grecii au 6-0 la general, în timp ce Valencia are 1-5.

Foto: euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.