Torino a fost depunctată în Italia

Federația Italiană de Baschet (FIP) a anunțat că Fiat Torino a fost depunctată în Lega Basket Serie A pentru neregularități cu privire la plata salariilor pentru jucători în intervalul martie 2018 – februarie 2019.

Sancțiunea este de opt puncte, ceea ce înseamnă că echipa va fi retrogradată din primul eșalon. Torino are 8-21 la general, bilanț cu care s-ar salva de la retrogradare, însă prin prisma depunctării va retrograda. De altfel, forul de specialitate a anunțat că gruparea din Torino va începe următorul sezon cu un deficit de două puncte în clasamentul celui de-al 2-lea eșalon.

Astfel, meciul cu Pesaro, programat pentru duminică (12.05), va fi ultimul pentru echipa din Torino în primul eșalon italian.

Această echipă a promovat în primul eșalon al Italiei în vara anului 2015, pentru ca în februarie 2018 să câștige Cupa Italiei și a pierdut în finala SuperCupei Italiei din 2018. Torino a participat de două ori în EuroCup, dar nu a reușit să se califice niciodată în playoff-ul Lega Basket Serie A.

Sezonul 2018/19 a demarat cu Larry Brown la cârmă, dar Torino a înregistrat 0-10 în EuroCup. În urmă cu scurt timp s-a anunțat că această grupare a fost vândută omului de afaceri rus Dmitry Gerasimenko. Adunarea Generală a cluburilor membre în Lega Basket Serie A a decis să excludă pe Fiat Torino din primul eșalon deoarece Gerasimenko a fost proprietarul lui Cantu, echipă pe care a lăsat-o îndatorată față de jucători, agenți și terți.

Citiți și

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.