Toney Douglas se întoarce în Euroligă

Continuă plecările la Sakarya. Fostul adversar al CSM CSU Oradea se confruntă cu majore probleme financiare și în prezent există mari semne de întrebare dacă formația amintită va putea să încheie sezonul competițional 2018/19.

După plecările antrenorului Selcuk Ernak și a jucătorului Landry Nnoko, a venit momentul ca cel mai cunoscut jucător din istoria lui Sakarya BSB să se despartă de echipă. Toney Douglas se va întoarce în Euroliga masculină.

Americanul are un acord verbal cu Darussafaka, notează Sportando. El ar putea să debuteze chiar în etapa a 11-a din Euroliga masculină, când turcii se duelează cu Maccabi Tel-Aviv. Anunțul oficial întârzie deocamdată.

Toney Douglas a putut fi urmărit de iubitorii baschetului din Oradea pe 31 octombrie anul curent, când CSM-ul din localitate s-a impus la limită, scor 86-84, în compania Sakaryei, grație unui coș marcat de Kris Richard chiar la final. Anterior, Douglas își completase o prestație de excepție în Arena Antonio Alexe, cu un coș de trei puncte prin care egalase situația la 84.

Douglas a avut medii statistice de 15.6 puncte, 7.3 pase decisive și 5.0 recuperări în campionatul Turciei, respectiv 15.7 puncte, 6.2 pase decisive și 5.2 recuperări în FIBA Europe Cup alături de Sakarya.

Reamintim că Toney a debutat în Europa alături de Anadolu Efes Istanbul, formație pentru care a jucat în Euroliga masculină pe parcursul sezonului precedent. El s-a alăturat acestei echipe la jumătatea stagiunii 2017/18 și a bifat 14 prezențe în competiția continentală supremă, având o medie de opt puncte pe partidă. În plus, Douglas a câștigat Cupa Turciei alături de Efes.

În vârstă de 32 ani, înalt de 1.88 metri, Douglas este fundaș. El a absolvit Florida State în anul 2009, fiind ales cu opțiunea a 29-a de către Los Angeles Lakers în NBA Draft-ul din același an. Toney a debutat în NBA alături de New York Knicks și are șapte sezoane în NBA, unde a bifat 385 prezențe, având medii pe carieră de 7.8 puncte, 2.3 pase decisive, 2.2 recuperări și 1.0 intercepții în 19.2 minute pe partidă. El a mai jucat pentru Houston, Sacramento, Miami și New Orleans. De notat că Douglas a mai avut o experiență în China, în sezonul 2014/15.

Foto: Roby Boros / FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.