Tobias Harris trece la Philadelphia, anunță Woj

Philadelphia 76ers au ajuns la un acord cu Los Angeles Clippers pentru un schimb ce cuprinde șase jucători. Cel mai important dintre aceștia este Tobias Harris.

În vârstă de 26 ani, aflat la cel de-al 8-lea sezon în liga profesionistă nord-americană, Harris are un sezon solid. El a fost titularizat în toate cele 55 apariții din actuala stagiune la LA Clippers, avâne medii statistice de 21 puncte, 7.9 recuperări și 2.7 pase decisive în 35 minute pe partidă. Tobias are procentaj de 43% la aruncările de trei puncte.

Tobias Harris se alătură lui Ben Simmons, Joel Embiid și Jimmy Butler

Harris a fost ales în NBA Draft 2011 cu opțiunea a 19-a de Charlotte Hornets. El a fost cedat imediat la Milwaukee Bucks, unde a petrecut un sezon și jumătate, fiind apoi cedat la Orlando Magic. A petrecut trei sezoane în Florida, după care a ajunt la Detroit Pistons, unde a jucat un an.

Baschetbalistul care a provenit de la unviersitatea Tennessee a fost acontat der LA Clippers în cursul sezonului 2017/18, fiind acum cedat la o echipă care va încerca să câștige Conferința Est.

Mutarea nu este încă oficială, fiind anunțată de către Adrian Wojnarowski. Potrivit jurnalistului ESPN, în afacere mai sunt incluși Boban Marjanovic și Mike Scott. Aceștia se alătură lui Harris în Philadelphia.

În sens invers, Sixers îi cedează către Clippers pe debutantul Landry Shamet, alături de Wilson Chandler și Mike Muscala. În plus, californienii primesc opțiuni în primul tur din NBA Draft 2020 și 2021, respectiv în cel de-al 2-lea tur din NBA Draft 2021 și 2023.

Mutarea pare să fie în interesul ambelor echipe. Philadelphia simte că viitorul se poate transforma în prezent imediat, având multe arme, chiar dacă continuă să-i lipsească experiența în ceea ce privește lupta în fazele superioare ale Conferinței Est.

De cealaltă parte, LA Clippers este o echipă ce a tot sacrificat în ultimul timp, însă vara lui 2019 se poate anunța deosebit de promițătoare pentru această grupare, iar cu un antrenor și un personaj precum Doc Rivers se pot întâmpla multe. Opțiunile în Draft obținute din acest schimb pot fi folosite în mai multe feluri de către californieni.

În prezent, Los Angeles Clippers au 30-25 la general și se situează pe locul al 8-lea în Conferința Vest. Philadelphia 76ers sunt la 34-20, pe locul al 5-lea în Est.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.