Timișoara se impune în confruntarea cu Craiova la reluarea LNBM în Grupa Roșie

SCM Timișoara a învins SCM U Craiova în primul meci din Grupa Roșie după reluarea Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida a avut loc la Sala Constantin Jude și a cuprins două reprize diametral opuse. Rezultatul final a fost de 74-71.

Prima repriză s-a desfășurat sub semnul echilibrului. S-au consemnat 15 schimbări la conducere și 7 egalități. Niciuna dintre protagoniste nu s-a desprins la mai mult de cinci puncte. Craiova conducea la prima pauză cu 24-19. Brandon Randolph a înscris 18 din primele 22 puncte ale Timișoarei. Scorul la jumătatea confruntării era de 35-35.

Brandon Randolph la cea mai bună prestație în LNBM. Foto: Baschet SCM Timisoara (Facebook)

Repriza secundă a demarat cu un parțial de 17-2 în favoarea alb-violeților. Randolph a continuat să marcheze pentru gazde, Timișoara reușind un raport de 30-10 la punctele din spațiul de trei secunde în primele 30 minute de joc. În sfertul al 3-lea Craiova a jucat câteva minute cu Boone și Koreniuk în același timp în teren. Cu zece minute înainte de final scorul era de 62-47 pentru Timișoara.

Oltenii au început mai bine ultimul act. Ei au reușit un parțial de 14-7 pentru a reduce deficitul sub zece lungimi, dar Octavian Popa Calotă a replicat cu un coș de trei puncte, însă revirimentul Craiovei a continuat, apropiindu-se la 72-69 cu o sută secunde înainte de final. Amfitrionii au irosit următoarea posesie, iar Goran Gajovic a strâns la un singur punct cu 36 secunde rămase de jucat. Craiova a avut șansa victoriei, dar Igor Mijajlovic a comis din nou o greșeală într-un moment crucial, iar Brandon Randolph a marcat pe contraatac pentru a desprinde Timișoara la trei puncte cu patru secunde pe ceas. Oltenii au repus mingea pentru aruncarea lui Porter Troupe, însă acesta a călcat în afara terenului înaintea aruncării.

Brandon Randolph a totalizat 28 puncte, 5 pase decisive, Sherwood Brown și Octavian Popa Calotă reușind câte 10 puncte fiecare pentru învingători. În replică, Porter Triupe a contabilizat 26 puncte, 6 recuperări, iar Igor Mijajlovic a adăugat 11 puncte, 10 pase decisive pentru Craiova.

Craiova a jucat fără Morris Curry, dar a beneficiat de serviciile celorlalți șase jucători străini în această partidă. Timișoara a evoluat în formulă completă.

În urma acestui rezultat, SCM Timișoara are 9-10 la general. În schimb, SCM U Craiova este la 11-8.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.