Timișoara rămâne neînvinsă în Grupa Roșie!

SCM Timișoara a câștigat meciul cu U-BT Cluj-Napoca, ultimul din etapa a 3-a în Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Formația antrenată de Cristi Bota a învins cu scorul de 80-78.

Deși a condus întreg meciul, desprinzându-se la un maxim de 15 lungimi în debutul sfertului decisiv, formația bănățeană s-a văzut ajunsă din urmă și depășită pe tabela de marcaj, prin tripla lui Rolland Torok, cu patru minute înainte de final, scor 73-74.

Foto: Baschet SCM Timisoara (Facebook)

Timișoara a revenit în avantaj prin reușita de la distanță a lui Brandon Randolph, dar Clujul a replicat cu patru puncte, Darrin Dorsey schimbând situația din nou la conducere, scor 78-76 în penultimul minut de joc. Marko Stojadinovic a readus formația alb-violetă definitiv în avantaj. Tot el a înscris o liberă și a stabilit scorul final.

U-BT a avut ultima posesie. Mingea a ajuns la Aleks Rasic, însă acesta a fost imprecis de pe semicerc. Timpul de joc a expirat, iar Clujul suferă al 2-lea eșec consecutiv în deplasare. Anterior, ardelenii au cedat la Pitești, atunci când Kyndall Dykes a avut ultima aruncare, fiind imprecis la rândul său.

Învingătorii au terminat cu 12/24 pentru 50% la aruncările de trei puncte și au beneficiat de 14 aruncări suplimentare de la linia de pedeapsă. Timișoara a câștigat lupta la recuperare.

Sherwood Brown a reușit 18 puncte, 5 recuperări, Vladan Vukosavljevic a adăugat 17 puncte, 14 recuperări (9 ofensive), 3 pase decisive, iar Marko Stojadinovic a izbutit 17 puncte, 6 recuperări. În replică, Kyndall Dykes a contabilizat 16 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive, alți cinci jucători ai Clujului având cel puțin zece puncte marcate.

Dragoș Diculescu a reușit 11 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări pentru Timișoara. De cealaltă parte a absentat Nandor Kuti. Un minus major, acesta fiind românul sub 23 ani cu cel mai important rol în actualul sezon competițional. Clujul a jucat și fără Stanimir Marinov.

Timișoara are 3-0 în Grupa Roșie și se menține pe locul al 5-lea în ierarhia la zi a LNBM, cu 8-9 la general. În schimb, Clujul are 12-5 și ocupă locul al 2-lea în clasament.

2 comentarii On Timișoara rămâne neînvinsă în Grupa Roșie!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.