BC SCM Timișoara e prima echipă care revine de la cel puțin 20 puncte și învinge în actuala ediție de campionat

BC SCM Timișoara este prima echipă din Liga Națională care izbutește o revenire de la peste 20 puncte diferență pentru a câștiga respectivul meci în ediția 2017/18. Formația antrenată de către Tudor Costescu a realizat această performanță pe terenul lui CSM Steaua București – vicecampioana României și echipa care nu pierduse anterior în fața propriilor susținători în actuala stagiune.

Pe parcursul primelor 18 etape ale sezonului regulat s-au înregistrat 11 situații în care o echipă condusă la un moment dat cu cel puțin 10 puncte pe tabela de marcaj a reușit să recupereze și să se impună.

BC SCM Timișoara a reușit să revină în acest fel de la un deficit de 12 puncte în derby-ul bănățean. Anterior performanței reușite de Leii din Banat pe terenul Stelei, cea mai spectaculoasă revenire a avut-o BCM U FC Argeș Pitești. Echipa antrenată de Hristu Șapera a revenit de la minus 15 puncte tot în confruntarea cu Timba Timișoara. Argeșenii au învins pe revenire și în duelul cu Craiova.

Alte echipe care au câștigat pe reveniri de la cel puțin 10 puncte sunt U-BT Cluj-Napoca, SCM U Craiova și BC CSU Sibiu (fiecare de câte două ori), respectiv Phoenix Galați.

La polul opus se situează CSM Steaua București și Timba Timișoara. Fiecare a pierdut de trei ori după ce a avut un avantaj de cel puțin zece lungimi. Interesant este că Timba a izbutit și o victorie pe revenire.

Cele 12 meciuri încheiate cu victoria echipei conduse la un moment dat la cel puțin zece puncte sunt prezentate mai jos. În dreptul meciurilor este trecută cea mai mare diferență înregistrată în favoarea echipei care în cele din urmă a pierdut, precum și rezultatul final.

CSM Steaua București vs BC SCM Timișoara – 25 puncte, scor 89-94

Timba Timișoara vs BCM U FC Argeș Pitești – 15 puncte, scor 77-82

Timba Timișoara vs U-BT Cluj-Napoca – 14 puncte, scor 72-75

BCM U FC Argeș Pitești vs U-BT Cluj-Napoca – 13 puncte, scoe 81-82

BC CSU Sibiu vs CSM Steaua București – 12 puncte, scor 88-74
Timba Timișoara vs BC SCM Timișoara – 12 puncte, scor 83-98

BCM U FC Argeș Pitești vs SCM U Craiova – 11 puncte, scor 122-112
Politehnica Iași vs Timba Timișoara – 11 puncte, scor 86-87
SCM U Craiova vs Phoenix Galați – 11 puncte, scor 93-84

CSM CSU Oradea vs CSU Sibiu – 10 puncte, scor 72-73
Phoenix Galati vs BC Mures – 10 puncte, scor 87-81
SCM U Craiova vs CSM Steaua București – 10 puncte, scor 102-99

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.