Timișoara a învins la Sighet în Cupa României

SCM Timișoara a repurtat o victorie la 27 puncte diferență în prima manșă a dublei cu CSM Sighetu Marmației. Cele două formații se duelează în turul al 3-lea din Cupa României la baschet masculin – ediția 2018/19. Rezultatul final al partidei găzduite de maramureșeni a fost de 84-57.

Jocul a fost controlat de bănățeni, după ce în primel eminute s-au consemnat cinci schimbări la conducere. Oaspeții s-au desprins la zece lungimi în primele zece minute de joc efectiv. Maramureșenii au înjumătățit handicapul până la pauză, scor 35-30.

Sighet a egalat situația de două ori în debutul reprizei secunde, însă Timișoara a apăsat pe accelerator și s-a desprins la 20 puncte până la încheierea sfertului 3. În ultimul act ecartul a trecut de 30 puncte, înainte ca amfitrionii să reducă din handicap, antrenorul echipei vizitatoare optând să joace ultimele minute cu cinci autohtoni sub 23 ani.

Timișoara a avut procentaj net superior la aruncările de trei puncte (14/30 – 4/29) și a dominat lupta la recuperare (47-35), de aici rezultând și un număr dublu de puncte marcate pe șansa a 2-a. Raportul punctelor marcate de unitatea a 2-a a fost de 27-5 în condițiile în care alb-violeții au jucat fără Octavian Popa Calotă. Ambele echipe au avut câte13 posesii pierdute, însă raportul punctelor rezultate de pe urma unui turnover a fost de 21-9 în favoarea elevilor lui Cristian Bota.

Marko Stojadinovic a avut 17 puncte, Vladan Vukosavljevic a adăugat 12 puncte, 7 recuperări, iar Sherwood Brown a terminat cu 12 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. În replică, Gregory Edwards a avut 19 puncte, 6 recuperări pentru Sighetu Marmației.

De notat că în această dublă se întâlnesc penultima clasată în Grupa Roșie (prima grupă valorică) și a 2-a clasată în Grupa Albastră (a 3-a grupă valorică) din Liga Națională.

Returul are loc săptămâna viitoare la Timișoara. Învingătoarea dublei avansează în sferturile de finală, programate tot în dublă manșă, pe 13 și 20 martie anul curent.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.