Timeout-ul care a întors soarta Meciului 5 din finala NBA 2019

Toronto Raptors au pierdut Meciul 5 al finalei NBA 2019 pe teren propriu. Formația antrenată de Nick Nurse – tehnician aflat la primul sezon ca antrenor principal la o echipă din liga nord-americană – a cedat în confruntarea cu Golden State Warriors, scor 105-106.

Canadienii conduceau cu scorul de 103-97 cu trei minute și câteva secunde rămase din timpul regulamentar. A fost momentul în care Nick Nurse a cerut timeout. Ulterior, Warriors au marcat trei coșuri de trei puncte, iar la ultima fază Kyle Lowry a avut o aruncare alterată de apărarea californienilor, meciul încheindu-se astfel cu victoria la limită a lui Golden State.

Așa cum era de așteptat, Nurse a fost chestionat la conferința de presă ce a urmat meciului de ce a solicitat timp de odihnă în condițiile în care Raptors tocmai reușiseră un parțial de 12-2 prin care au venit la conducere și s-au desprins la șase puncte.

Iată cum a justificat Nick Nurse decizia de a cere timeout:

„Am considerat că e necesar să le oferim băieților un moment de răgaz. În acele momente am simțit că avem nevoie de orice picătură de energie, astfel încât am apelat la timeout.”

De notat că Raptors au folosit doi timpi de odihnă în acel moment, lucru ce vine să justifice cât se poate de clar afirmația lui Nurse. În plus, trebuie notat că din sezonul trecut în NBA o echipă poate avea cel mult doi timpi de odihnă în ultimele trei minute din sfertul 4. Toronto i-a folosit pe cei doi timpi de odihnă suplimentari pe care i-a avut chiar înaintea limitei de trei minute. De altfel, mulți antrenori din NBA apelează la timp de odihnă exact în acea perioadă a jocului de la implementarea acestei reguli.

După acea întrerupere, Toronto a ratat cinci din ultimele șase aruncări. De asemenea, canadienii au pierdut o posesie, de pe urma căreia Stephen Curry a egalat situația la 103. Așadar, chiar dacă există o explicație pertinentă pentru acel timp de odihnă, efectele sale au fost detrimentale canadienilor.

Nici Warriors nu au fost absolviți de greșeli. Californienii au fost sancționați cu fault ofensiv la ultima posesie, DeMarcus Cousins având o poziție neregulamentară în momentul în care a încercat să-i asigure lui Stephen Curry un blocaj prin care să câștige câțiva centimetri față de apărătorul său.

Totuși, intervenția lui Draymond Green la aruncarea din colț a lui Kyle Lowry a salvat-o pe Golden State. De notat că Steve Kerr a ales să se apere la ultima fază fără DeMarcus Cousins, cel mai înalt om al lui Warriors în acele momente fiind Green.

În altă ordine de idei, trebuie notat că Toronto Raptors nu au cerut timp de odihnă după faultul ofensiv al lui Cousins, cu 15.7 secunde rămase din timpul de joc.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.