Timba Timișoara a câștigat Liga 1 – ediția 2016/17. Poli Iași a promovat alături de „urși”!

Timba Timișoara a câștigat ediția 2016/17 a Ligii 1 la baschet masculin. Formația antrenată de Bogdan Murărescu a învins CN Aurel Vlaicu București, scor 108-106, după o repriză de prelungiri, revenind de la -14 puncte, în ultimul meci al turneului final desfășurat la București. Acest rezulta a ajutat Politehnica Iași să revină în prima ligă.

Prima repriză s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Bucureștenii au avut inițitiva în primele minute, însă Timba a trecut la conducere, pentru ca Aurel Vlaicu să egaleze la 20 până la prima pauză. Amfitrionii au condus aproape întreg sfertul al 2-lea, însă bănățenii au stat aproape și trecut în avantaj pe final de repriză. Bucureștenii au marcat ultimele cinci puncte pentru a intrat în avantaj la vestiare, scor 46-43, după șapte schimbări la conducere.

Sfertul al 3-lea a cuprins desprinderea echipei din capitală. Aceasta a marcat 31 puncte, fiind mai precisă la linia de pedeapsă decât a făcut-o de-a lungul acestui turneu. Timba a fost sancționată cu trei greșeli tehnice pentru proteste repetate. Aurel Vlaicu a dominat la recuperare, iar bănățenii au bifat la rândul lor multe vizite la linia de pedeapsă. Scorul vu zece minute înainte de final era de 77-64.

Sfertul decisiv a demarat favorabil elevilor lui Bogdan Murărescu Ei s-au apropiat la mai puțin de zece lungimi după un minut de joc. Deconescu de o parte și Mâinea de cealaltă au fost decalificați pentru cinci greșeli personale cu destule minute rămase de jucat. Timba a continuat revirimentul, apropiindu-se la o singură posesie la jumătatea secvenței decisive, în condițiile în care gazdele au intrat în penalizare din nou foarte devreme. Aurel Vlaicu a rămas fără alți doi jucători spre finalul confruntării, iar Timba a trecut de 50 în dreptul aruncărilor libere executate. Engi a egalat situația la 88 în ultimul minut al partidei.

Bănățenii au optat să îl faulteze pe Mingote și să îl trimită la linia de pedeapsă. El a fost imprecis la prima pereche de libere, după care le-a transformat pe ambele. Între timp Cuic a înscris o liberă, astfel încât Aurel Vlaicu conducea cu scorul de 90-89, cu 20 secunde înainte de finalul partidei. Murărescu a cerut timp de odihnă. La reluare mingea a revenit lui Kovacevic, aruncarea acestuia ieșind de pe inel. Similache a fost faultat pe recuperare și trimis la linia de pedeapsă, unde a marcat o liberă. Gazdele au recuperat ofensiv, iar Cuic a comis a 5-a greșeală personală, iar Craft a gost trimis la linia de pedeapsă. Americanul a înscris o singură liberă, însă și Mirko Kovac a avut probleme la linia de pedeapsă pentru Timba. Bucureștenii au pierdut posesia mingii la ultima acțiune din timpul regulamentar de joc, Kovacevic a izbutit intercepția și apoi a transformat două libere prin care a egalat la 92 pentru a trimite meciul în prelungiri.

Timba a controlat repriza suplimentară. Bănățenii au mrcat primele două coșuri, după care Engi a găsit ținta de la mare distanță pentru a desprinde formația din Timișoara la două posesii. Vasile Ștefan a replicat de pe semicerc, iar Craft a eglat la 101, însă Medgyesy a izutit un coș cu fault. Aurel Vlaicu a egalat la 106, însă același Medgyesy a marcat coșul victoriei pentru Timba. Gazdele au avut o ultima oportunitate, însă nu au putut marca și meciul s-a încheiat cu scorul de 108-106.

Kovacevic a avut 26 puncte, 5 recuperări, Kovac a adăugat 23 puncte, 4 recuperări, iar Cuic a încheiat cu 21 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive pentru Timba. În replică, Craft a avut 24 puncte, 24 recuperări, Jolliffe a reușit 24 puncte, 5 recuperări, iar Mâinea a terminat cu 15 puncte și 9 recuperări (8 ofensive).

Clasamentul final al Ligii 1

1. Timba Timișoara – 3/0 6 puncte
2. Politehnica Iași – 1/2 4 puncte (+7)
3. Aurel Vlaicu București – 1/2 4 puncte (+6)
4. Cuza Sport Brăila – 1/2 4 puncte (-13)

Primele două clasate au promovat în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2017/18.

Foto: Alina Cojocaru Photography (Facebook)

3 comentarii On Timba Timișoara a câștigat Liga 1 – ediția 2016/17. Poli Iași a promovat alături de „urși”!

  • A.V. mai rateaza inca o data la mustata asa cum a facut-o si la U 20. Nu am vazut meciul dar si din descrierea de mai sus plus caseta statistica de pe FRB se poate simti dramatismul..

  • Razboaiele le castica cei inteligenti,ti a bagat o in traista fluierasii si tu o dai de gard ,cu iasul a tinut dar sarbii tot sarbi raman spirit si creier pana la capat

  • Noi, iesenii, multumim echipei Timba pt modul in care si au aparat sansele si pt modul in care au luptat. Au castigat desi nu mai aveau nevoie de aceasta victorie. Respect Timba, respect Cuic.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.