Theodosios Paralikas este noul antrenor asistent al Piteștiului

Theodosios Paralikas este noul antrenor asistent al echipei BCM U FC Argeș Pitești. Originar din Grecia, amintitul tehnician are 45 ani și va lucra sub comanda lui Florin Nini la formația alb-violetă. Ultimul său angajament a fost alături de Lavrio, în campionatul Greciei la baschet masculin.

Ca jucător, Paralikas a evoluat între 1991 și 1995 la nivel de seniori pentru Aris Salonic. Ulterior a evoluat pentru Sporting Milan între 1995 și 2005. El a fost component al echipei naționale U16 a Greciei, alături de care a cucerit medalia de argint în 1991.

Cariera de antrenor a lui Paralikas a demarat în 2006. La capătul primului sezon, el a câștigat al 4-lea eșalon al Greciei la cârma lui Lavrio BC. În 2009 a triumfat în cel de-al 3-lea eșalon, pentru ca în 2012 să se impună în liga a 2-a elenă, la cârma aceleiași echipe.

Paralikas a mai colaborat cu Florin Nini în baschetul feminin. Cei doi au colaborat la CSM Târgoviște, în sezonul 2012/13. Amintita echipă s-a calificat în playoff-ul Euroligii feminine, a câștigat Cupa României și a disputat finala Ligii Naționale de baschet feminin.

Între 2013 și 2015, Paralikas a fost antrenor al echipei de baschet feminin Phoenix Galați. Această echipă a obținut pentru prima dată calificarea în playoff-ul LNBF sub comanda specialistului elen.

Paralikas a fost antrenor asistent la echipa de baschet feminin Fenerbahce Istanbul între 2015 și 2017. Fener a câștigat campionatul, cupa și supercupa Turciei, calificându-se la Final Four-ul Euroligii feminine, unde a obținut un loc 3, respectiv un loc 2.

Ultima dată a lucrat pentru Lavrio, în primul eșalon baschetbalistic al Greciei.

Experiența lui Paralikas cuprinde pregătirea copiilor și juniorilor, activitate de antrenor asistent și principal la nivel de seniori în baschetul elen, unul dintre cele mai redutabile în formarea jucătorilor pe bătrânul continent. De asemenea, el a fost antrenor asistent al echipei naționale de baschet feminin a Greciei, alături de care a participat la EuroBasket Women 2015, în cadrul grupei găzduite la Oradea.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.