Svetislav Pesic este noul antrenor al Barcelonei

FC Barcelona a anunțat că Svetislav Pesic va antrena echipa până la finele sezonului în curs. După anunț s-a desfășurat o conferință de presă în cadrul căreia au fost oferite detalii.

Pesic revine pe banca tehnică la distanță de aproape doi ani după ce a fost înlocuit de la cârma lui Bayern Munchen. Interesant este că Marko, fiul lui Svetislav, a luat decizia de a-l schimba de la conducerea echipei bavareze.

Cariera de antrenor a lui Svetislav Pesic a demarat în anii 80, la scurt timp după ce a cucerit Euroliga din postura de jucător. Acest lucru s-a consemnat sub îndrumarea lui Bodan Tanjevic – al cărui discipol este, la Bosna Sarajevo, în 1979. Primul său angajament ca antrenor a fost la aceeași grupare, după care a trecut pe la Koln, Roma, Girona, Valencia, Dinamo Moscova, Steaua Roșie Belgrad și Barcelona.

În anul 2003, Pesic a cucerit primul trofeu de Euroligă din istoria Barcelonei. El a antrenat și echipele naționale ale Germaniei și Iugoslaviei. Cu prima a cucerit EuroBasket 1993, iar cu cea din urmă a obținut EuroBasket 2001 și FIBA Basketball World Cup 2002.

Barcelona a fost condusă de către Alfred Julbe în meciul pierdut la Tel-Aviv, în etapa a 22-a din sezonul regulat al Euroligii. A fost unicul meci în care gruparea blaugrana a fost condusă de acest antrenor. El a asigurat interimatul după demiterea lui Sito Alonso. Julbe se va întoarce la echipa B a catalanilor.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.