Surpriză uriașă în finala West Coast Conference

Surpriză de proporții greu explicabile în turneul West Coast Conference din NCAA. Gonzaga Bulldogs, formație ce a scris istorie de-a lungul acestui sezon a fost învinsă în finala turneului de Saint Mary’s Gaels, scor 60-47.

După o primă repriză echilibrată, adjudecată cu 27-24, Saint Mary’s s-a desprins în repriza secundă printr-un parțial de 33-23. A fost un meci extrem de modest din punct de vedere ofensive pentru Gonzaga, formație ce a terminat cu 37% din acțiune, incluzând 2/17 la aruncările de trei puncte.

Jordan Ford a avut 17 puncte, Tanner Krebs a izbutit 13 puncte, 3 intercepții, iar Jordan Hunter a adăugat 12 puncte, 15 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Brandon Clarke a totalizat 16 puncte, 8 recuperări pentru Bulldogs.

Rezultatul este considerat o surpriză uluitoare. Pe de o parte pentru că Saint Mary’s au avut 22 victorii și 11 înfrângeri, incluzând un bilanț de 11-5 în WCC pe parcursul sezonului regulat.

Pe de alta și mai ales pentru că Gonzaga a avut un sezon excepțional, câștigând 30 din cele 32 partide disputate până la finală, incluzând un bilanț de 16-0 în conferință. Mai mult, Bulldogs au stabilit un record istoric, câștigând la diferență medie de 27.0 puncte pe meci!

De altfel, Gonzaga s-a calificat în Sweet Sixteen de fiecare dată în ultimele patru ediții March Madness. Aici se include finala disputată în 2017.

Acest rezultat asigură lui Saint Mary’s un loc în turneul NCAA. Gonzaga va juca la rândul său în cel mai important eveniment al anului în baschetul universitar.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.