Surpriză de proporții! Steaua Roșie a învins la Madrid!

Steaua Roșie Belgrad a furnizat cea mai mare surpriză a actualei ediții de Euroligă. Campioana Serbiei și deținătoarea Ligii Adriatice a învins pe terenul lui Real Madrid, scor 87-83. Meciul a fost transmis în direct la Look Plus.

Formația antrenată decătre Dusan Alimpijevic a trecut la conducere în secvența a 2-a, pe parcursul căreia a marcat 27 puncte și s-a desprins la 46-39, scor consemnat după 20 minute de joc. Vizitatorii au continuat să se mențină în avantaj pe tabela de marcaj, marcând cu generozitate și precizie de la mare distanță.

Madrilenii au avut un sfert decisiv foarte bun din punct de vedere ofensiv, reușind să egaleze situația pe tabela de marcaj. Totodată, ei a beneficiat de eliminarea lui Mathias Lessort, respectiv de faptul că Taylor Rochestie a comis a 4-a greșeală personală. Antrenorul oaspeților a optat să joace cu Dejan Davidovac la poziția 1 pe finalul partidei. Acesta a transformat trei aruncări libere, iar Pero Antic a îngropat o aruncare de trei puncte prin care a separat cele două echipe la mai mult de o posesie cu câteva secunde înainte de final. Realul nu a mai reușit să răspundă și meciul s-a încheiat cu surprinzătoarea victorie a sârbilor.

Steaua Roșie Belgrad a avut 17/40 pentru 43% la aruncările de trei puncte. Sârbii au avut avantaj la recuperare ofensivă (10-5) și au terminat partida cu nouă posesii pierdute, cu cinci mai puține devât oponentul. Realul a avut 48% la trei puncte și 100% la linia de pedeapsă, dar nu a reușit să învingă.

Taylor Rochestie a totalizat 18 puncte, 7 pase decisive, Milko Bjelica a adăugat 16 puncte, 6 recuperări, Pero Antic a izbutit 11 puncte, 4 recuperări, iar Ognjen Dobric și James Feldeine au avut câte 10 puncte fiecare pentru învingători. În replică, Luka Doncic a reușit 20 puncte, 5 pase decisive. Slovenul și-a asumat o situație crucială pe final de meci, pierzând posesia mingii, dar a terminat cu un indice de 32 la eficiență.

Madrilenii au fost lipsiți de Sergio Llull, Anthony Randolph, Gustavo Ayon și Ognjen Kuzmic. Toți sunt accidentați.

Dejan Davidovac a fost utilizat de Steaua Roșie Belgrad la poziția 1 pe finalul acestui meci. El însumase 23 minute în primele nouă etape ale actualei stagiuni la nivel de Euroligă. El a avut doar trei apariții în ediția 2017/18 a Euroligii masculine. În vârstă de 22 ani, înalt de 2.03 metri, Davidovac este jucător de poziția 3, dar a fost utilizat ca principal mânuitor de minge în momentele de final ale partidei de la Wizink Center, în condițiile în care Rochestie avea probleme cu greșelile personale și a avut dificultăți împotriva fundașilor masivi ai Realului.

Real Madrid are 5 victorii și tot atâtea înfrângeri, situându-se pe locurile 7-8 în ierarhia generală. Steaua Roșie Belgrad întrerupe o serie de cinci înfrângeri consecutive printr-o victorie pe terenul celei mai titrate echipe din baschetul europan la nivel de club. Sârbii au 3-7 la general.

Foto: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.