Surpriză în Bulgaria! Vecinii de la Sud au răpus Franța!

Bulgaria a furnizat o surpriză în prima rundă a fazei a 2-a din calificările FIBA Basketball World Cup 2019. Vecinii de la Sud au învins Franța, scor 74-68.

Meciul desfășurat la Botevgrad a cuprins un raport net favorabil gazdelor la recuperare ofensuvă (14-7), respectiv la numărul reușitelor de pe semicerc (10-4). Naționala Hexagonului a avut 64% la aruncările de două puncte, dar a terminat cu doar 56% la linia de pedeapsă și a pierdut posesia mingii de 19 ori!

Dee Bost (foto) a totalizat 17 puncte, 6 recuperări și 3 interepții, Dimitar Dimitrov a adăugat 16 puncte, 5 recuperări, iar Pavel Marinov – fost jucător în LNBM în ultimii trei ani – a totalizat 13 puncte. Stanimir Marinov, noul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca, a avut 6 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări în 23 minute de joc. De asemenea, pentru bulgari ajucat și Bozhidar Avramov, alt fost jucător în LNBM.

În replică, Nicolas Batum a reușit 17 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, iar Paul Lacombe și Edwin Jackson au avut câte 13 puncte pentru Franța. Interesant este că pe lângă Batum – jucător angrenat în NBA, Franța a beneficiat de serviciile lui Nando De Colo și Vincent Poirier, ambii cu contracte în Euroligă.

Best feeling ever!!! 🇧🇬🇧🇬🇧🇬

Publicată de BGbasket pe Joi, 13 Septembrie 2018

Acesta este primul eșec al Franței în calificările pentru FIBA Basketball World Cup 2019.

Celelalte rezultatel ale zilei în Grupa K

Cehia vs Rusia, scor 80-78
Finlanda vs Bosnia, scor 85-81

Clasament

1. Franța – 6/1
2. Cehia – 6/1
3. Finlanda – 4/3
4. Rusia – 3/4
5. Bulgaria – 3/4
6. Bosnia – 2/5

Primele trei clasate după disputarea ultimelor cinci runde se califică la turneul final, găzduit de China.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.