Suporterii lui Unicaja Malaga dau dovadă de atașament și fidelitate chiar dacă echipa favorită nu va juca în Euroligă

Unicaja Malaga a anunțat că în pofida neparticipării în ediția 2018/19 a Euroligii masculine de baschet, suporterii echipei au rămas fideli. Luni (16.07), în jurul orei amiezei, clubul a postat pe contul oficial de Twitter informația potrivit căreia 95% dintre vechii abonați și-au achiziționat tichete pentru următorul sezon competițional.

Conform anunțului, există trei tipuri de abonament pentru sezonul 2018/19 la jocurile lui Unicaja Malaga:

– 129 euro pentru adulți
– 90 euro pentru tinerii până în 30 ani
– 65 euro pentru copiii sub 14 ani.

În sezonul 2017/18, când Malaga a jucat în Euroligă din postura de câștigătoare a EuroCup, au existat 8.000 abonați. La ora postării amintite, Unicaja are deja 7.600 abonați pentru sezonul 2018/19. Până la această oră s-au înregistrat doar 200 de abonați noi, ceea ce înseamnă că „fan base-ul” echipei este unul stabil de la un sezon la altul, indiferent de competiția continentală în care evoluează echipa.

Aici trebuie menționat faptul că fidelitatea suporterilor față de culorile clubului este impresionantă și nu are legătură cu componența lotului de jucători sau a staff-ului tehnic și după cum se vede nici în ce competiție continentală participă echipa favorită nu prea contează. Unicaja tocmai s-a despărțit de Nemanja Nedovic, al 4-lea marcator al Euroligii în sezonul precedent, respectiv de Jeff Brooks, unul dintre cei mai spectaculoși jucători ai echipei. În plus, nici antrenorul Joan Plaza nu mai este în funcție.

Meciurile de pe teren propriul le dispută la Palacio de Deportes José María Martín Carpena. Această sală are o capacitate de 11.300 locuri pentru manifestările sportive. Sala a fost construită în 1999, pentru ca opt ani mai târziu să fie fie supusă unui proces de modernizare. Capacitatea sălii a fost mărită la 11.300 locuri în 2010, urmând ca în curând să fie ridicată la 13.000 locuri. Datorită solicitărilor masive de bilete pentru meciurile echipei de baschet se încearcă continuarea procesului de mărire a capacității până la 17.000 locuri.

Atașamentul suporterilor față de echipă ține în mod evident de educație, tradiție, patriotism local, dar și de respectul pe care clubul îl acordă publicului.

Echipa de baschet din Malaga a luat ființă în anul 1977. Palmaresul echipei cuprinde un titlu de campioană a Spaniei, o cupă națională, un trofeu de EuroCup și unul de Cupa Korac. În 16 din ultimele 17 sezoane a evoluat în Euroligă, iar în singurul sezon în care nu a activat în competiția supremă a reușit să cucerească EuroCup.

În ultimul sezon competițional, Unicaja Malaga a ocupat locul 7 în Liga ACB, cu un bilanț de 19-17, fiind învinsă în primul tur al playoff-ului. De asemenea a ocupat locul 9 în Euroligă, ratând la limită calificarea în playoff, după un bilanț general de 13-17. În fine, a jucat sferturi de finală în Cupa Spaniei și semifinale în SuperCupă.

Un singur jucător este considerat drept legendă a clubului. Este vorba despre Berni Rodriguez, al cărui număr 5 a fost retras.

Noul antrenor al lui Unicaja este Luis Casimiro, cel care a ghidat pe Gran Canaria spre semifinalele Ligii ACB, rezultat cu care a asigurat acestei echipe prima participare în Euroliga masculină.

Actualmente lotul de jucători cuprinde 12 nume. Trei transferuri a realizat Malaga până la această oră. Este vorba despre Brian Roberts (fundaș) și Kyle Wiltijer (extremă) de la Olympiacos Pireu, respectiv Jaime Fernandez (fundaș) de la MoraBanc Andorra. În schimb, au fost prelungite contractele a nouă jucători. Este vorba despre:

Fundași – Mo Soluade, Alberto Diaz, Sasu Salin
Extreme – Daniel Diez, Dragan Milosavljevic, Adam Vaczynski, Carlos Suarez
Pivoți – Viny Okouo, Giorgi Shermadini

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.