Suporterii CSU Sibiu au inițiat o petiție în sprijinul propriilor favoriți

Suporterii echipei CSU Atlassib Sibiu sunt primii din România încă o dată. Ei au inițiat o petiție prin intermediul căreia solicită ca echipei fanion a municipiului Sibiu să-i fie permis accesul în Sala Transilvania în regim normal pentru a-și putea desfășura pregătirea permergătoare meciurilor din Liga Națională în mod corespunzător și firesc pentru o echipă de baschet profesionistă.

În realitate aproape toate orașele sunt în aceeași situație. Mai multe săli, cică de sport, sunt închiriate pentru alte evenimente. În anumite cazuri, încasările de pe urma închirierii cu scopul organizării unor evenimente precum expoziții, adunări religioase, concerte sau alte asemenea, sunt direcționate către clubul ce activează în LNBM. Cu alte cuvinte, echipa are de suferit din punct de vedere al calității pregătirii profesionale, însă clubul are de câștigat din punct de vedere financiar.

Pe lângă punerea la dispoziție necondiționat a Sălii Transilvania, suporterii sibieni solicită în beneficiul CSU Atlassib Sibiu interzicerea fumatului în incinta acestei săli, respectiv mărirea finanțării echipei de baschet amintite de la bugetul local.

Pe de altă parte, suporterii echipei din Sibiu – singura echipă de jocuri sportive din acest oraș care a evoluat în primul eșalon al țării neîncetat din 1990 și până în prezent – sunt primii care acționează în sprijinul oferirii unor condiții normale și firești de pregătire pentru proprii favoriți. Cu alte cuvinte, sibienii fac o nouă dovadă de devotament față de echipa pe care o susțin.

Conținutul petiției:

Cerem normalitate. Noi, miile de iubitori ai baschetului din Sibiu, le atragem atenția celor responsabili că fondurile publice din capitolele sportive și sălile sportive construite din bani publici trebuie să fie prioritar destinate echipelor de club ale Sibiului. Iar spectatorii trebuie să aibă condiții decente în care să se bucure de spectacolul sportiv.

Solicitările noastre:

1. Cerem ca, în Sala Sporturilor Transilvania, sportul să fie pe primul loc. Înțelegem importanța și necesitatea rentabilizării Sălii Transilvania și a obținerii de venituri suplimentare prin organizarea aici și a altor evenimente, pe lângă cele sportive, inclusiv evenimente comerciale și târguri. Cu toate acestea, considerăm că acestea trebuie organizate respectând programul de antrenament și competițional al echipelor de club sibiene, și nu invers. Este anormal ca echipele de club să nu poată intra în sala de antrenament sau să își modifice programul de joc din cauza unor evenimente fără legătură cu sportul local, organizate aici.

2. Cerem condiții decente atât pentru sportivi, cât și pentru spectatori: luarea de măsuri privind interzicerea fumatului pe holurile Sălii Transilvania; respectarea unei temperaturi optime în sală – folosirea încălzirii la parametrii normali pe timp de iarnă și a climatizării pe timp de vară, astfel încât spectatorii si jucatorii să se poată bucura de evenimentele sportive (sau de antrenamente) în condiții decente.

3. Încurajăm suplimentarea finanțării echipei CSU Atlassib Sibiu din bugetul destinat sportului, al Consiliului Județean Sibiu. Ne dorim creșterea performanțelor singurei echipe de primă ligă din oras, echipa de baschet CSU Atlassib Sibiu, dar suntem conștienți că acest lucru poate fi făcut doar cu un sprijin financiar mai mare decât cel actual.

Suporterii CSU Atlassib Sibiu vor continua să susțină necondiționat sportul de echipă din județul Sibiu, dar cerem mai multa responsabilitate și mai multa implicare (și) din partea autorităților județene.

Petiția poate fi semnată AICI.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.