Super-eroii din Riga au luat cecul cel mare la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Prima ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger din era olimpică a baschetului 3×3 și a șasea din istorie s-a încheiat duminică seară în Piața Universității cu victoria dramatică a letonilor de la Riga Ghetto Baschet. Aceștia i-au învins în finală pe sârbii de la Zemun, scor 13-12, au încasat cecul cel mare în valoare de 6000 de dolari și s-au calificat, alături de adversarii din finală, la FIBA 3×3 World Tour Master Lausanne.

Desprinsă parcă din poveștile cu gladiatori, care luptă până la ultima picătură de energie și trec peste toate rănile căpătate în luptă, evoluția letonilor la București i-a făcut pe fanii români să îi susțină până la capăt deși ei opriseră din drum, în sferturile de finală, singura echipă românească prezentă pe tabloul eliminatoriu, Bucharest Legends.

“Am câștigat Bucharest Challenger și ne-am calificat pentru Masters-ul de la Lausanne. Suntem toți răniți, storși, dar asta s-a întâmplat aici. Bucuria este imensă. Am avut și șansa de partea noastră, a fost fantastic”, a povestit Agnis Cavars, după câteva zeci de secunde în care, la Kilometrul Zero din București, patru letoni s-au descătușat. Au țipat din toți rărunchii, au sărit, iar mai apoi s-au prăbușit pe suprafața de joc, încercând să deseneze parcă niște aripi, așa cum mai fac doar copiii în zăpadă.

Riga Ghetto Basket a câștigat Challenger-ul de la București, jucând toate cele trei tururi eliminatorii în doar trei jucători, fără rezervă. Pentru ei, a fost 3×4. Nu au avut niciun moment de respiro. Ba mai mult au trecut printr-un thriller în semifinale, când au învins Ljubljana, campioana FIBA 3×3 World Tour 2016, după prelungiri, scor 19-18. Și pentru ca povestea să capete tendințe hollywodiene, Nauris Miezis, starul echipei, s-a accidentat la un deget în timpul finalei cu sârbii de la Zemun, având nevoie de îngrijiri medicale.

Nimic nu i-a putut opri însă pe băieții din Riga, care au transformat ziua de duminică într-o poveste cu super-eroi și le-a deschis campionilor europeni drumul către FIBA 3×3 World Tour, o premieră pentru ei. Pe lângă cecul de 6000 de dolari, fiecare campion a primit și câte un smart watch Fitibit.

Finalista Zemun s-a ales cu un cec în valoare de 4000 de dolari și s-a calificat de asemenea la Mastersul de la Lausanne. Sârbii și-au completat lista de premii de la București și cu victoria lui Lazar Rasic în concursul One Blade Shootout destinat aruncătorilor de elită din spatele semicercului, acest primind o mașină de tuns și stilizat barba oferită de One Blade.

Premierea a fost efectuată de către Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Ștefan Săndulache, director excutiv al Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București și CRBL.

În pauza dinaintea semifinalelor, CRBL a lansat un model limitat, dedicat baschetului 3×3, de King Dama, brandul lansat de el al jucăriei kendama, care a făcut valuri în această vară. Patru dintre cele doar zece bucăți ediție specială au fost păstrate pentru campionii de la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, restul urmând a fi oferite prin intermediul social media de către artist. CRBL nu s-a lăsat până nu a înscris un coș și a fost premiat cu o bicicletă Pegas.

În total, 16 echipe din 13 țări au luat parte la turneul de la București, fiind prezente trei dintre cele mai bune echipe ale lumii și toți cei zece jucători din Top 10 FIBA 3×3 World Rankings. Cele mai bune echipe din lume, Ljubljana și Novi Sad Al Wahda s-au întâlnit cu fanii sâmbătă și duminică la The Dunk Room, în magazinul Sport Loft din Băneasa Shopping City.

Majoretele de la Dracula’s Girls au fost principalul punct de atracție al pauzelor din meciuri, iar spectatorii au fost implicați în numeroase concursuri cu premii oferite de către partenerii competiției, evenimentul fiind unul interactiv, în care și fanii au putut fi staruri pe terenul de baschet 3×3 amenajat în Piața Universității.

Cei prezenți i-au încurajat și aplaudat pe membrii echipei de baschet în scaun rulant Motivation, care duminică au susținut un meci demonstrativ în cadrul evenimentului.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger este un eveniment marca Sport Arena Streetball
organizat cu sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București și al Primăriei Municipiului București și este susținut de Raiffeisen Bank, Nike, Fitbit, Philips One Blade, Gatorade, Ursus Cooler, Red Bull, Bicicletele Pegas, Ideal Board Games și Steaua CSM Eximbank. Powered by Kiss FM.

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar