Sub ochii triplei campioane olimpice Simona Amânar, echipele românești au dominat la Raiffeisen Bank Timișoara Streetball

Agro Squad la Open Feminin și 3×3 Bucharest la Open Masculin au devenit duminică seara campioane la categoriile de elită de la Raiffeisen Bank Timișoara Streetball, sub ochii Simonei Amânar, care i-a premiat la final pe câștigători. Evenimentul a avut loc la Shopping City Timișoara.

Bogdan Cezar Sandu a marcat coșul decisiv pentru 21-17 iar echipa sa 3×3 Bucharest a învins în finală pe Olimp Belgrad, echipă care ajungea până în finala circuitului mondial FIBA 3×3 în 2016. La feminin, Alexandra Chițanu și-a păstrat calmul pe un final incadescent de meci și a transformat două aruncări libere cu care echipa sa, Agro Squad, a învins cu 19-17 echipa Ucrainei.

Invitată la rândul ei pe teren, Simona Amânar n-a avut nevoie de prea multe încercări pentru a marca primul coș la Raiffeisen Bank Timișoara Streetball, turneu din cadrul circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball, care s-a disputat în week-end la Shopping City Timișoara.

“N-am mai jucat baschet din facultate. Cred că e mai ușor elementul din gimnastică care îmi poartă numele, decât să arunci la coș” a glumit tripla campioană olimpică. “Jocurile Olimpice sunt o experiență unică pentru orice sportiv și le urez succes baschetbaliștilor români care vor încerca să se califice pentru turneul olimpic de la Tokyo 2020, acolo unde se va juca pentru prima oară și baschet 3×3”, a mai spus legendara sportivă a României.

Simona Amânar a primit din partea Sport Arena Streetball un premiu de apreciere, oferit cu sprijinul Tissot, official timekeeper al evenimentelor de baschet 3×3 din acest sezon.

Alături de fostul baschetbalist Dan Păltinișanu și de rugbystul Michael Tea Stewart de la Timișoara Saracens, Simona a fost pe teren și alături de baschetbaliștii în scaun rulant de la echipa Tigrii Banatului, înființată și coordonată de Raluca Andreea Herbei, care au oferit de demonstrație de voință și determinare pe terenul de baschet.

Peste 150 de baschetbaliști s-au înscris în competiția care a fost câștigată la categoriile de elită, atât la masculin cât și la feminin, de echipe din București, după două finale epice.

Elevele Școlii de Dans Cristina Faur au oferit mai multe momente de dans contemporan în pauzele meciurilor din fazele finale ale competiției, în timp ce spectatorii au făcut parte de asemenea din acțiunea evenimentelor în timpul concursurilor care le-au fost dedicate.

Cei mai buni jucători ai turneului la categoriile Open au fost Alexandra Chițanu de la Agro Squad, respectiv Barîș Aktaș de la 3×3 Bucharest, ambii primind câte un ceas din partea Tissot.

Raiffeisen Bank Timișoara Streetball a fost organizat cu sprijinul Shopping City Timișoara și susținut de către: Raiffeisen Bank – naming partner, Mastercard, Nike – Elite partners, Tissot – official timekeeper, UPC – connectivity partner, sport-loft.com, Spartan, Horizon, Ideal Board Games – event partners. Powered by Kiss FM.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.