Stojan Ivkovic continuă la cârma echipei naționale a Ungariei

Ungaria l-a confirmat pe Stojan Ivkovic în funcția de antrenor principal al echipei naționale. Tehnicianul ex-iugoslav cu cetățenie maghiară a ajutat prima reprezentativă a Ungariei să aibă cel mai bun parcurs din ultima jumătate de secol.

Ivkovic, stabilit în Ungaria încă de pe vremea când activa ca jucător, a realizat o performanță remarcabilă la cârma echipei naționale. El a ghidat Ungaria spre un bilanț general de 6-0 în campania de calificare pentru EuroBasket 2017, desfășurată în vara anului precedent. Acest rezultat s-a consemnat în condițiile în care obiectivul trasat de federaia maghiară a fost locul 3 în grupa amintită.

Maghiarii nu au beneficiat de serviciile lui DeAndre Kane – naturalizatul de bază, care a decis să nu se mai prezinte la echipa națională a Ungariei în pofida promisiunii făcute în schimbul pașaportului maghiar. Această decizie a fost luată de jucător după ce a fost legitimat de Maccabi Tel-Aviv. În Israel, potrivit legilor în vigoare, cetățenii americani nu plătesc taxe. În schimb, un cetățean maghiar plătește taxe către stat.

De asemenea, Ungaria nu a putut beneficia de serviciile lui Adam Hanga, decât în ultimele zece zile înaintea turneului final.

Chiar și așa, Ungaria a învins Cehia și România, clasându-se pe locul al 4-lea în Grupa C, de la Cluj-Napoca. O poziționare ce i-a asigurat calificarea în optimile de finală ale EuroBasket 2017. În prealabil, Ungaria nu a participat la turneul final din 1999 și nu a obținut o victorie din 1969.

Prin prisma performanței obținute, președintele federației maghiare, Szalay Ferenc, a declarat că Ivkovic va rămâne antrenor al echipei naționale a Ungariei. El va încerca să atingă o nouă bornă și anume calificarea la FIBA Basketball World Cup 2019. De notat că misiunea maghiarilor se anunță extrem de dificilă, întrucât Adam Hanga a declarat că nu va juca în preliminarii, echipa sa de club, FC Barcelona, fiind angrenată în Euroligă, competiție care nu se va opri pentru a permite echipelor naționale să joace meciuri de calificare.

În schimb, Rosco Allen, noul component al lui Iberostar Tenerife, a declarat că este interesat să joace pentru naționala Ungariei în preliminarii. Echipa sa de club este angrenată în Basketball Champions League, competiție păstorită de FIBA, care își va opri cursul pentru a permite echipelor naționale să joace preliminarii în lunile noiembrie și februarie.

Ivkovic are 51 ani. El a jucat în Ungaria între 1992 și 2006. În ultimul sezon ca jucător a și antrenat. El a lucrat neîntrerupt în baschetul din Ungaria sub formă de antrenor în ultimii 12 ani. Așadar, Ivkovic a aniversat 25 de ani în baschetul maghiar, ca jucător și antrenor, cu un parcurs impresionant la EuroBasket 2017.

De asemenea, în vara anului 2012 a fost antrenor secund al echipei naționale a Muntenegrului. Din anul 2013, Stojan Ivkovic este antrenor principal al primei reprezentative a Ungariei.

În calificările pentru FIBA Basketball World Cup 2019, Ungaria face parte din Grupa C, alături de Polonia, Kosovo și Lituania. primele trei clasate se califică pentru faza a 2-a.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.