Stephen Curry a înscris peste 300 coșuri de trei puncte pentru al 2-lea sezon consecutiv!

Stephen Curry s-a dezlănțuit pe finalul sezonului regulat. El a marcat nouă coșuri de trei puncte din 14 încercări la meciul câștigat de Golden State Warriors, scor 139-115, în fața lui Washington Wizards.

În 36 minute de joc efectiv, Steph a avut 42 puncte și 8 pase decisive pentru californieni. În cadrul seriei actuale de victorii consecutive, Curry a înscris 53 coșuri de trei puncte, având un procentaj de 46.4% la acest procedeu.  În urma meciului cu Wizards, Steph a depășit borna 300 la capitolul reușite de pe semicerc în acest sezon.

Este al 2-lea sezon consecutiv când acest jucător izbutește o astfel de performanță. Niciun alt jucător în istoria NBA nu a marcat 300 coșuri de trei puncte pe parcursul unui singur sezon competițional (este vorba exclusiv despre faza regulată, nu include și playoff-ul). De altfel, Curry deține primele trei performanțe de acest gen și patru din primele cinci.

1. Stephen Curry 402 2015-16
2. Stephen Curry 302 2016-17
3. Stephen Curry 286 2014-15
4. Klay Thompson 276 2015-16
5. Stephen Curry 272 2012-13

În prezent, Stephen Curry are un număr total de 1.895 coșuri de trei puncte marcate pe întreaga carieră în NBA. Se situează pe locul 10 în ierarhia tuturor timpurilor la acest capitol.

Curry a fost secondat în victoria cu Washington de către Klay Thompson, autor a 23 puncte și Shaun Livingston, cu 17 puncte și 7 recuperări. În replică, Bogdan Bogdanovic și Bradley Beal au avut câte 20 puncte fiecare.

Este cel de-al 63-lea succes stagional pentru Warriors. Echipa antrenată de către Steve Kerr are o serie activă de 11 victorii consecutive și se menține pe prima poziție în Conferința Vest. În schimb, Wizards au 46-31 și se situează pe locul 4 în Est.

Video NBA

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.