Stefan Jovic stabilește noul record absolut de pase decisive într-un meci de Euroligă

Stefan Jovic, conducătorul de joc al Stelei Roșii Belgrad pentru meciul cu Bayern Munchen, în etapa a 5-a din sezonul regulat al Euroligii masculine, a stabilit un nou record absolut de pase decisive. Jucând în premieră un astfel de rol în cea mai importantă competiție continentală. numărul 24 de la Crvena Zvezda a livrat 19 pase decisive în victoria repurtată de campioana Serbiei la Audi Dome, scor 90-79.

Folosit cu regularitate la poziția 2, însă cunoscut ca fiind un combo-guard, Jovic a făcut meciul vieții în Bavaria. El a fost catalizatorul unei ofensive ce a produs 52 puncte în repriza a 2-a a meciului transmis în direct la DigiSport. Din mâinile lui Jovic au pornit majoritatea acțiunilor finalizate de pe semicerc de către sârbi. Steaua Roșie a avut nouă coșuri marcate de trei puncte în repriza a 2-a, după ce în prima nu au marcat nici măcar o astfel de aruncare.

jovic

Jovic a jucat aproape tot meciul la poziția 1, lucru rar întâlnit în cazul lui. Acest lucru se explică prin faptul că antrenorul Dejan Radonjic a optat, se pare, să renunțe la serviciile lui Gal Mekel. Israelianul a fost legitimat în vară, dar se pare că va fi concediat, similar lui Sofiklis Schortsanitis, ajuns între timp la PAOK Salonic. Mai mult, față de echipa construită inițial, Radonjic nu poate conta nici pe sârbii Nemanja Dangubic și Luka Mitrovic, ambii fiind accidentați.

În locul lui Mekel urmează să joace Marcus Williams. Americanul a deținut precedentul record absolut de pase decisive, cifrat la 17. Williams se află încă în stare de suspendare pentru dopaj, urmândă să îi expire în luna decembrie. El a fost deja anunțat de Steaua Roșie, urmând să ajute echipa pentru care a jucat și în sezonul precedent spre finalul sezonului regulat în Euroligă.

În 31 minute de joc, Jovic a avut o singură reușită din acțiune. A terminat cu 4 puncte, 5 recuperări, o intercepție și o posesie pierdută alături de cele 19 pase decisive. Așadar, a avut un raport de 19/1 la assists/turnovers, respectiv 25 la eficiență cu o singură aruncare din acțiune transformată.

De notat că Jovic a participat la FIBA World Cup 2014, acolo unde a cucerit medalia de argint alături de echipa națională a Serbiei. El nu a mai prins lotul lui Sașa Djordjevic pentru EuroBasket 2015. Are 25 ani, măsoară 1.98 metri și se află la cel de-al 2-lea sezon în Euroligă. A mai jucat pentru Sloga Kraljevo și Radnicki Kragujevac, fiind legitimat de Steaua Roșie în vara anului 2014.

Marko Simonovic și Nikola Rebic au avut câte trei reușite din spatele semicercului, similar lui Quincy Miller. Cel din urmă a terminat cu 22 puncte și 5 recuperări. În plus, Vladimir Stimac a avut 18 puncte și 5 recuperări împotriva fostei sale echipe.

Interesant este parcursul Stelei Roșii Belgrad în actuala ediție a Euroligii. Sârbii au început cu o victorie zdrobitoare asupra lui Strasbourg, scor 81-59, după care au suferit trei înfrângeri fără drept de apel cu Real Madrid (71-98), Khimki Moscova (53-91), respectiv Fenerbahce Istanbul (60-74), în fiecare diferența din teren fiind poate chiar mai evidentă decât scorul de pe tabela de marcaj.

Foto: euroleague.net

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar