Ștefan Grasu se alătură lui U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca a anunțat legitimarea lui Ștefan Grasu. Fiul Nicoletei și al lui Costel Grasu, oameni de seamă ai atletismului românesc, sosește de la Știința București, acolo unde a evoluat în ultimul sezon la nivel juvenil, fiind vicecampion național U16 masculin.

Prin această decizie, Ștefan Grasu are oportunitatea să lucreze sub îndrumarea noului antrenor coordonator al grupării de pe Someș, legendarul antrenorul Dusko Vujosevic. O șansă deosebită pentru extrem de promițătorul tânăr baschetbalist.

Foto: FIBA.basketball

Născut în anul 2003, Grasu măsoară 2.00 metri și evoluează pe post de extremă. În opt apariții la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2019, sub comanda lui Branko Cuic, Ștefan a avut medii statistice de 14.6 puncte, 10.5 recuperări, 1.6 pase decisive și 1.5 intercepții în 33 minute pe partidă pentru 16.3 la eficiență.

Grasu s-a făcut remarcat în baschetul românesc încă de la minibaschet, impunându-se cu un fizic impresionant. Acesta a fost dublat de o mânuire foarte bună a mingii, respectiv de capacitatea de a-și pune în valoare avantajele la o vârstă fragedă.

El a debutat în baschet pentru Baller București sub comanda lui Daniel Anica. Ulterior a evoluat la CS Otopeni, sub comanda lui Cătălin Voiculescu, respectiv Știința București, unde antrenor i-a fost Ionuț Bâscoveanu. De asemenea, Ștefan a debutat în Liga Națională alături de Dinamo Știința București, sub comanda lui Tudor Costescu.

Ștefan Grasu a participat deja la trei ediții ale Campionatului European U16 masculin. El a jucat pentru România la competițiile din 2017 (antrenor Alexandru Olteanu), 2018 (Florin Nini) și 2019 (Branko Cuic). Așadar, a disputat primul concurs continental la vârsta de doar 14 ani.

În schimb, U-BT Cluj-Napoca nu va mai beneficia de serviciile MVP-ului CN U18 masculin – ediția 2018/19. Este vorba desăre Mihai Cârcoană. Acesta va pleca în SUA, unde se alătura academiei Clearwater.

Cârcoană măsoară 2.10 metri și este născut în anul 2002. El este originar din județul Mureș, iar în această vară a participat la Campionatul European U16 masculin Divizia B de la Oradea.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.