Steaua Roșie Belgrad suferă o înfrângere categorică pe teren propriu

Steaua Roșie Belgrad a suferit o rarisimă înfrângere pe teren propriu. Campioana Serbiei s-a îndepărtat se playoff-ul Euroligii ca urmare a eșecului administrat de Darussafaka Dogus, în penultima etapă din TOP 16. Rezultatul final a fost de 80-61 în favoarea turcilor.

Aflată în fața unui meci care îi putea asigura prezența matematică între primele opt echipe ale Europei, formația pregătită de către Dejan Radonjic a clacat. Sârbii au început bine partida, câștigând primul sfert, însă continuarea nu a mai fost la fel de bună. După 20-15 în primul act, Steaua Roșie a pierdut teren, văzându-se condusă la jumătatea meciului, scor 34-35, respectiv cu 49-55 la intrarea în secvența decisivă.

wilbekin

Sfertul al 4-lea a fost dominat cu autoritate de Darussafaka, echipă ce a relizat un parțial de 25-12. Astfel, în pofida faptului că nu mai avea șanse de calificare, reprezentanta Semilunei poate influența în mod decisiv soarta calificării în playoff.

Scottie Wilbekin a avut 19 puncte și 5 pase decisive, Jamon Gordon a adăugat 14 puncte și 6 pase decisive, iar Milko Bjelica a terminat cu 13 puncte, 6 recuperări pentru învingători. Quincy Miller a totalizat 18 puncte, 7 recuperări, iar Nemanja Dangubic a totalizat 14 puncte pentru Steaua Roșie.

Steaua Roșie Belgrad suferă al 3-lea eșec pe teren propriu în actuala ediție a Euroligii. În prealabil, echipa lui Dejan Radonjic a pierdut de două ori cu Fenerbahce Istanbul și a câștigat de nouă ori. Sârbii au 7-6 la general. De notat că echipa din capitala Serbiei a mai irosit un obiectiv în acest sezon, Steaua Roșie fiind eliminată în semifinalele Cupei Serbiei, într-un alt meci în care presiunea a apăsat pe urmerii alb-roșiilor.

În schimb, Darussafaka Dogus a ajuns la 4-9.

Turcii dau o mână de ajutor propriilor compatrioți. Anadolu Efes Istanbul poate să revină în cursa pentru calificare având neapărată nevoie de victorie în meciul cu marea rivală, Fenerbahce, din cadrul etapei a 13-a. Practic Steaua Roșie și Anadolu Efes vor determina numele celei de-a 4-a și ultima eechipe calificată pentru playoff-ul Euroligii.

În ultima etapă, Steaua Roșie Belgrad se duelează cu Cedevita, la Zagreb. Sarbii au nevoie de un rezultat pozitiv ori de un pas gresit din partea lui Efes pentru a se califica.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.