Steaua Roșie Belgrad s-a impus în duelul cu FC Barcelona

Steaua Roșie Belgrad a obținut prima victorie în noul sezon competițional la nivel de Euroligă. Campioana Serbiei și deținătoarea Ligii Adriatice, revelația sezonului precedent în cea mai puternică întrecere baschetbalistică din Europa la nivel de club, a depășit FC Barcelona, scor 90-82.

Elevii lui Dusan Alimpijevic au pornit ca din pușcă, desprinzându-se la 11 lungimi pe parcursul primei secvențe. Sârbii conduceau cu scorul de 44-32 după 20 minute de joc. Lucrurile s-au echilibrat în debutul reprizei secunde. Catalanii au redus din deficit, apropiindu-se la două posesii cu zece minute înainte de final, scor 62-57.

În pofida celor 16 puncte marcate în 15 minute petrecute pe parchet, Kevin Seraphin nu a intrat în teren pe parcursul secvenței decisive pentru formația oaspete. În aceste condiții, Barcelona a mizat pe Ante Tomic și Pierre Oriola la poziția 5. Echipa lui Sito Alonso a preluat conducerea, scor 80-79, după un contraatac fulger finalizat de Adam Hanga.

Replica a venit prompt, Milko Bjelica marcând un coș de trei puncte ce a inițiat un parțial de 11-2 care a adus belgrădenilor mult dorita victorie. Steaua Roșie a marcat 90 puncte uneia dintre cele mai puternice echipe din Europa, căreia i-a administrat primul eșec stagional și s-a apărat impecabil în ultimul minut și jumătate al partidei.

Steaua Roșie a avut doar șase posesii pierdute și a terminat partida cu un avantaj de 13-6 la recuperări ofensive.

Bjelica a totalizat 23 puncte, Taylor Rochestie (foto) a bifat 22 puncte, 7 pase decisive, fără posesie pierdută, Mathias Lessort a adăugat 13 puncte, 9 recuperări, 2 capace, iar Pero Antic a terminat cu 10 puncte, 9 recuperări pentru învingători.

În replică, Seraphin a reușit 16 puncte, Thomas Heurtel a adăugat 14 puncte, 11 pase decisive, 4 recuperări, iar Hanga și Tomic au totalizat câte 10 puncte fiecare pentru Barcelona.

Ambele echipe au 1-1 în urma acestui rezultat. Este prima victorie pentru antrenorul Dusan Alimpijevic (născut în 1986) în Euroligă.

Aesta a fost meciul cu numărul 400 în Euroliga sub egida ULEB pentru FC Barcelona. Totodată, Ante Tomic a depășit borna 2.000 la capitolul puncte marcate în această întrecere.

Alte rezultate consemnate vineri (20.10)

Lipsită de Vassilis Spanoulis, Olympiacos Pireu a învins Unicaja Malaga, scor 71-68. Hollis Thompson a totalizat 15 puncte pentru învingători. Grecii au 2-0, iar deținătoarea EuroCup ajunge la 1-1.

Thomas Robinson a bifat 19 puncte, 10 recuperări și 4 capace pentru Khimki Moscova în succesul repurtat asupra lui Zalgiris Kaunas. Rezultatul final a fost de 85-77. Ambele echipe au 1-1.

Foto: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.