Steaua Roșie Belgrad s-a calificat în finala Ligii Adriatice pentru a 4-a oară consecutiv

Steaua Roșie Belgrad s-a calificat în finala Ligii Adriatice – ediția 2017/18. Formația antrenată de către Dusan Alimpijevic a câștigat jocul decisiv al seriei cu Mornar Bar din penultimul act al competiției. Rezultatul final al Meciului 3 a fost de 88-69.

Jocul a fost controlat de sârbi. Aceștia au construit un avantaj important în prima repriză grație unei execuții ofensive deosebite. Steaua Roșie conducea cu scorul de 52-37 la jumătatea întâlnirii.

Repriza secundă a fost mai echilibrată, apărarea muntenegrenilor fiind mai eficientă, însă Steaua Roșie a rămas în control pe tabela de marcaj până la final. Mornar a câștigat sfertul al 3-lea la limită, dar belgrădenii au reușit un parțial de 20-13 în secvența decisivă.

Ognjen Dobric a reușit 19 puncte, 2 intercepții, Taylor Rochestie (foto, la minge) a adăugat 18 puncte, 6 pase decisive, iar Alen Omic a încheiat cu 11 puncte pentru formația din capitala Serbiei. În replică, Nemanja Vranes a totalizat 21 puncte, 5 recuperări, iar Derek Needham a încheiat cu 11 puncte, 4 pase decisive pentru Mornar.

Scorul general a fost de 2-1.

În finala Ligii Adriatice 2018, Steaua Roșie Belgrad se va duela cu Buducnost Podgorica. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide, avantajul terenului propriu fiind de partea sârbilor.

Va fi cea de-a 5-a finală de Liga Adriatică pentru Steaua Roșie Belgrad. Această echipă a pierdut finala din 2013, dar le-a câșigat pe cele din 2015, 2016 și 2017. De notat că hegemonia acestei echipe s-a instaurat în momentul implementării sistemului playoff în locul Final Four-ului pentru fazele superioare ale Ligii Adriatice.

Buducnost Podgorica se află la prima finală de Liga Adriatică din istorie.

Programul finalei este extrem de aglomerat, întreaga serie fiind programată pe durata unei săptămâni:

Meciul 1 – 9 aprilie, la Belgrad
Meciul 2 – 10 aprilie, la Belgrad
Meciul 3 – 12 aprilie, la Podgorica
Meciul 4 – 13 aprilie, la Podgorica (dacă va fi necesar)
Meciul 5 – 15 aprilie, la Belgrad (dacă va fi necesar)

Buducnost a câștigat ambele confruntări directe cu Steaua Roșie în sezonul regulat. Prima a avut loc în octombrie 2017 la Belgrad și s-a încheiat cu scorul de 79-75. Cea de-a 2-a s-a desfășurat în ianuarie anul curent la Podgorica și s-a terminat cu scorul de 92-86.

Foto: www.aba-liga.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.