Steaua Roșie Belgrad a câștigat meciul de deschidere al finalei Ligii Adriatice 2019

Finala Ligii Adriatice 2019 a demarat vineri (12.04), la Belgrad. Steaua Roșie a surclasat pe Buducnost Podgorica, scor 91-72.

A fost o partidă echilibrată în prima jumătate. Muntenegrenii conduceau cu două puncte la prima pauză, pentru ca belgrădenii să termine repriza la conducere, scor 45-42. Repriza secundă a fost dominată de Steaua Roșie. Această echipă a reușit un parțial de 20-10 în sfertul 3, iar în ultimele zece minute s-a consemnat unul de 26-20.

Învingătorii au avut 56% la aruncările din acțiune, incluzând 55% la trei puncte. În schimb, Buducnost a avut 39%. Muntenegrenii au avut 14-6 la recuperările ofensive, dar acest detaliu nu a contat în soarta meciului.

Billy Baron a totalizat 19 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări și 2 intercepții, iar Ognjen Dobric a reușit 12 puncte pentru Steaua Roșie. De cealaltă parte, Norris Cole a reușit 18 puncte, 4 pase decisive pentru Buducnost.

Scorul general devine 1-0. Finala se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Meciul 2 e găzduit de Steaua Roșie, fiind programat pentru duminică (14.04).

În urmă cu un an, Buducnost a reușit break-ul în finala cu Steaua Roșie în meciul de deschidere al seriei. Muntengrenii au câștigat apoi cele două meciuri pe care le-au găzduit și au triumfat cu 3-1 la general.

Câștigătoarea Ligii Adriatice obține dreptul de participare în următoarea ediție a Euroligii masculine.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.