Steaua Roșie Belgrad a câștigat Liga Adriatică 2019!

Steaua Roșie Belgrad a câștigat Liga Adriatică – ediția 2019. Campioana Serbiei a învins Buducnost Podgorica cu 3-2 la general și a obținut dreptul de participare în următoarea ediție a Euroligii masculine. Meciul 5 al finalei, desfășurat la Belgrad, s-a încheiat cu victoria Stelei Roșii, scor 97-54.

Jocul nu a avut istoric, fiind dominat cu autoritate de sârbi. Aceștia s-au desprins decisiv în sfertul al 2-lea, grație unui parțial de 29-8, astfel încât la pauză scorul era de 47-21. Formația din Podgorica a fost incapabilă de reacție, lucru oarecum firesc ținând cont de ce a avut de experimentat în Aleksandar Nikolic Hall.

Steaua Roșie a avut 16 coșuri de trei puncte cu un procentaj de 50% la acest procedeu și a dominat lupta la recuperare (39-25). Buducnost a terminat partida cu un procentaj de 27% la aruncările din acțiune, exact jumătate față de echipa adversă.

KC Rivers a totalizat 21 puncte, 6 recuperări, alți patru jucători atingând borna 10 la puncte marcate. În replică niciun jucător de la Buducnost nu a atins borna zece în partida decisivă a finalei.

Întreaga finală a Ligii Adriatice s-a desfășurat în condiții de tensiune maximă. Jasmin Repesa, antrenorul lui Buducnost a făcut afirmații nepotrivite la adresa suporterilor Stelei Roșii, lucru ce a amplificat situația. Suporterii lui Buducnost au avut un comportament extrem de agresiv la adresa jucătorilor Stelei Roșii la Podgorica, așa cum se poate vedea în imaginile alăturate.

Meciul 5, de la Belgrad, a demarat cu o oră întârziere, după ce un grup numeros de suporteri ai Stelei Roșii i-au așteptat pe parchet pe jucătorii lui Buducnost la intrarea acestora în arenă pentru încălzire. Injurii, scuipături și violențe fizice au condus la retragerea delegației muntenegrene la vestiare, jocul demarând cu o oră întârziere.

Înaintea Meciului 3, desfășurat la Podgorica, suporterii lui Buducnost au înconjurat hotelul la care a fost cazată delegația Stelei Roșii, cântând și strigând toată noaptea pentru a-i împiedica pe sportivi să se odihnească. Situația s-a inversat înaintea Meciului 5, atunci când la hotelul în care a fost cazată Buducnost au fost declanșate alarmele de incendiu pe parcursul nopții premergătoare meciului.

Cert este că întreaga finală s-a desfășurat în condiții în care este imposibil pentru echipa oaspete de a se focusa pe baschet.

Foto: www.aba-liga.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.