CSM Steaua EximBank completează careul de ași al LNBM 2018

CSM Steaua EximBank a irosit un nou avantaj de peste 20 puncte în fața lui BC SCM Timișoara, însă de această dată a reușit să învingă. Militarii au câștigat Meciul 5 al seriei cu formația alb-violetă grație unui parțial de 12-2 în ultimele minute ale partidei pentru a se impune cu scorul de 76-69.

Jocul a fost controlat de către militari. Aceștia s-au instalat la conducere de la început și nu au lăsat nicio speranță formației bănățene. Primul act s-a încheiat cu scorul de 25-13 în favoarea gazdelor.

Timișoara a fost incapabilă de reacție. Pe parcursul celui de-al 2-lea act ecartul a continuat să crească, fostul jucător al alb-violeților, Jonte Flowers mărind diferența la 21 puncte în minutul 16 al întâlnirii. Adrian Diaz a marcat ultimele puncte ale primei reprize pentru a duce scorul la 49-31 în favoarea Stelei.

Timișoara a înscris primele șapte puncte ale reprizei secunde, forțându-l pe Jukka Toijala să ceară timp de odihnă. Continuarea a fost favorabilă tot oaspeților, care au dus parțialul la 14-2 pentru a se apropia la 51-45 în minutul 25. Falker pe recuperare ofensivă, respectiv Zekovic și Lapornik din apropierea coșului au venit cu replica și au refăcut avantajul de peste zece lungimi al gazdelor. CSM Steaua conducea cu scorul de 61-50 la intrarea în secvența decisivă.

În pofida unui început modest de sfert decisiv, Timișoara s-a apropiat la un singur punct datorită unui parțial de 12-2. Acesta a fost realizat în principal cu reușite de pe semicerc, prin Jeremic și Gheorghe. Amfitrionii au cerut timeout la scorul de 63-62, după ce la un moment dat au condus cu 21 puncte. După reluare, Mijajlovic a adus primul avantaj oaspeților, cu o triplă din zero grade. Defensiva la interior a lui Diaz a fost impresionantă în secvența decisivă. Bucureștenii au revenit la conducere la intrarea în ultimele două minute prin tripla lui Flowers, prima în repriza secundă pentru aceștia. Americanul a înscris încă o dată, de la semidistanță pentru a desprinde CSM Steaua la trei puncte. Bucureștenii au controlat finalul și s-au impus.

Dragan Zekovic a totalizat 16 puncte, 5 recuperări, Marius Runkauskas a adăugat 12 puncte, 5 pase decisive pentru învingători. În replică, Adrian Diaz a reușit 19 puncte, 8 recuperări, 5 capace, iar Igor Mijajlovic a terminat cu 16 puncte, 5 pase decisive, dar și șapte posesii pierdute.

Scorul general a fost de 3-2 în favoarea CSM Steaua EximBank. Militarii se duelează cu U-BT Cluj-Napoca în semifinale. Avantajul terenului propriu este de partea campioanei în exercițiu.

Foto: Cătălin Soare / www.cronosmedia.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.