Steaua CSM EximBank București obține primul succes în deplasare din TOP 6

Steaua CSM EximBank București a învins BC SCM Timișoara, pentru primul succes în deplasare din TOP 6. Echipa din capitală s-a impus cu scorul de 84-80. Partida a fost transmisă în direct la DigiSport.

Bănățenii au deschis jocul foarte bine. Ei au găsit ținta cu regularitate și au pus adversarul în dificultate pe faza defensivă. Echipa lui Tudor Costescu a construit un avantaj de 12 lungimi până la încheierea secvenței inaugurale, scor 25-13.

Formația gazdă a izbutit să se desprindă la 15 lungimi în debutul secvenței a 2-a, însă militarii au replicat, reușind să strângă la două posesii până la închierea primei jumătăți. Octavian Popa Calotă a comis patru greșeli personale în prima repriză a meciului. Scorul la pauză era de 45-40 în favoarea lui BCT.

Repriza a 2-a a început extrem de modest pe faze ofensivă în amele direcții. Timișoara s-a menținut în avantaj, dar oaspeții au ținut aproape pe tabela de marcaj. Fraseniuc a fost sancționat cu o greșeală tehnică, în urma căreia bănățenii au marcat trei puncte. Ei s-au desprins la nouă puncte. Runkauskas s-a opus, reușind să țină Steaua la cinci puncte, scor 59-54, cu zece minute înainte de final.

Secvența decisivă a demarat cu un parțial de 5-0 prin care bucureștenii au restabilit egalitatea, forțându-le pe gazde să ceară timp de odihnă. Komatina și Diaz au readus Timișoara la conducere, însă același Runkauskas a ieșit la rampă cu o nouă reușită de pe semicerc, după care Malesevic a adus Steaua la conducere după mai bine de 30 minute de joc.

Diaz a marcat cinci puncte în succesiune pentru amfitrioni, aducându-și echipa din nou la conducere, în minutul 35 al partidei. Runkauskas a venit cu replica, marcând încă o dată de la distanță. S-au consemnat cinci situații de egalitate pe tabela de marcaj în secvența decisivă, însă Falker a desprins echipa oaspete la două posesii cu un minut înainte de final. Diaz a avut un aport extraordinar în secvența decisivă pe faza ofensivă. Falker a fost descalificat, însă Komatina a irosit șansa egalării de la linia de pedeapsă.Calotă a ieșit la rândul său cu cinci greșeli personale, iar Malesevic și Runkauskas au menținut un avantaj de trei puncte pentru oaspeți.

Jeremic a avut șansa egalării, cu o aruncare de pe semicerc. El a fost apărat de către Dudzinski, dar încercarea sârbului a fost imprecisă și meciul s-a terminat cu victoria militarilor. De notat că Jukka Toijala a ales să se apere la plus trei pe tabela de mrcaj în detrimentul unui fault jos.

Marius Runkauskas a totalizat 34 puncte, incluzând 7/10 la aruncările de trei puncte. Nikola Malesevic a reușit 16 puncte, Randal Falker a terminat cu 12 puncte, 13 recuperări, 3 capace, iar Dave Dudzinski a încheiat cu 10 puncte, 4 recuperări pentru Steaua CSM EximBank. În replică, Adrian Diaz a avut 26 puncte, 9 recuperări, Mladen Jeremic a adăugat 26 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, iar Milos Komatina a terminat cu 16 puncte, 5 recuperări pentru Timișoara.

BC SCM Timișoara a jucat cu Mladen Jeremic și Dominique Rambo. Au absentat Jonte Flowers și Ionuț Drăgușin. În plus, Nikola Otasevic nu a fost utilizat de antrenorul Costescu.

Steaua CSM EximBank București a evolut fără Cătălin Baciu, Mihai Paul și Nikola Jevtovic.

Militarii au 17-10 la general și se mențin pe locul 2. În schimb, bănățenii au 12-15, situându-se pe locul 5.

În ultima etapă, Steaua CSM Eximbank joacă la Cluj-Napoca, iar BC SCM Timișoara la Pitești.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.