Steaua CSM EximBank București s-a calificat în semifinalele LNBM

Steaua CSM EximBank București este cea de-a 3-a echipă calificată în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Militarii au dispus de BCM U Pitești în Meciul 3 al seriei ce a făcut parte din programul primului tur al playoff-ului. Rezultatul final a fost de 89-72.

Argeșenii au oferit o replică solidă pe parcursul primelor 20 minute de joc. Ei și-au apropiat primele două sferturi la diferențe de câte un punct. Astfel, la vestiare s-a intrat cu scorul de 46-44 în favoarea gazdelor.

Repriza secundă a demarat cu un parțial de 11-0 în favoarea Stelei. Echipa lui Jukka Toijala și Sașa Ocokoljic a trecut în control și nu a mai cedat inițiativa până la final. Repriza secundă a consemnat un scor de 45-26 în favoarea echipei oaspete.

Lipsită de Alekandar Mladenovic, suspendat, formația antrenată de Hristu Șapera a fost dominată în spațiul de trei secunde (22-46), recuperare (28-40, cu 10-12 la cele ofensive), respectiv la capitolul puncte marcate de unitatea a 2-a (9-31).

Marius Runkauskas a totalizat 21 puncte, Nikola Malesevic a adăugat 16 puncte, 4 pase decisive, Morris Curry a terminat cu 14 puncte, 8 pase decisive, 6 recuperări, 3 intercepții, iar Iuri Fraseniuc a încheiat cu 13 puncte, 5 recuperări pentru militari. Steaua a jucat și de această dată fără Mihai Paul.

Pavel Marinov a totalizat 19 puncte, 6 pase decisive, Vincent Hunter a adăugat 19 puncte, 6 recuperări, iar Tomislav Gabric a terminat cu 16 puncte, 5 recuperări pentru gazde. Piteștiul a jucat și fără Adrian Tudor, operat la șold.

Seria s-a încheiat cu scorul general de 3-0 în favoarea bucureștenilor.

În semifinale, Steaua CSM EximBank București se duelează cu învingătoarea seriei dintre BC CSU Sibiu și BC Mureș. Cele două se află la egalitate, 1-1. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Penultimul act demarează la începutul lunii mai.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.