Steaua este cea mai echilibrată echipă la aruncările de trei puncte

Steaua CSM EximBank București este echipa cu cel mai bun procentaj în Liga Națională la aruncările din spatele semicercului. Formația pregătită de către Niksa Bavcevic are un procentaj de 39.2% cu o etapă rămasă de disputat din sezonul regulat.

Militarii au înscris 152 coșuri de la mare distanță din totalul de 388 încercări. Interesant este faptul că trupa din capitală este lider din punct de vedere al preciziei la aruncările de trei puncte, însă se situează la polul opus din punct de vedere al numărului de aruncări efectuate din spatele semicercului. Steaua a aruncat de 388 ori din zona în care aruncările valoarează trei puncte.

Podiumul LNBM la capitolul precizie este completat de CSM-U Oradea (38.3%), respectiv BC Timișoara (36.6%). În schimb, la polul opus se situează Universitatea Cluj-Napoca, formație ce are un procentaj de 25.7%, cu șase procente mai puțin decât CSU Sibiu, a 12-a clasată la acest capitol.

BC Timișoara este echipa cu cele mai multe reușite din spatele semicercului în actuala ediție de campionat. Leii din Banat au înscris 226 aruncări de acest gen. Gaz Metan Mediaș se situează pe locul al 2-lea, cu un total de 208 reușite de acest gen. CSU Ploiești este a 3-a și deocamdată ultima echipă cu peste 200 reușite din afara semicercului în actuala ediție de campionat. Prahovenii au 203.

De notat că Gaz Metan are cele mai multe aruncări de trei puncte încercate în acest sezon competițional. Medieșenii au aruncat de 626 ori, pentru ca pe locul al 2-lea să se situeze BC Timișoara cu 618.

Remarcăm, așadar, o diferență de 238 aruncări de trei puncte încercate de Gaz Metan și Steaua. Așadar, raportat la cele 23 meciuri jucate de ambele, constatăm o diferență de peste 10 aruncări de trei puncte pe meci.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.