Steaua deschide seria cu Dinamo printr-o victorie muncită

Steaua CSM EximBank București a învins pe Dinamo București, scor 72-68, în Meciul 1 al seriei pe care o dispută în primul tur al playoff-ului Ligii Naționale. Partida s-a desfășurat la Sala Polivalentă din capitală, în prezența a peste 1.300 spectatori.

A fost o partidă extrem de echilibrată și disputată. În pofida acestui aspect, nu s-a consemnat nicio situație de egalitate pe tabela de marcaj.

Dinamo a avut inițiativa în prima jumătate, atunci când a reușit să se instaleze la conducere și chiar să se desprindă la 11 lungimi. Repriza s-a încheiat cu un parțial de 12-4 în favoarea Stelei, care s-a apropiat la trei puncte, scor 39-42.

11

Steaua s-a instalat la conducere în debutul sfertului al 3-lea, pe care l-a controlat în întregime, însă nu a reușit să se desprindă pe tabela de marcaj. Secvența s- aîncheiat cu punctele lui Sulovic și Dahlman, la scorul de 58-56 în favoarea militarilor.

Sfertul 4 a început modest pe faza ofensivă. Dinamo a înscris prima, după un minut și jumătate, prin Marinov, care a schimbat situația la conducere. A urmat o replică solidă, cu un parțal de 6-0, iar cu trei minute și jumătate înainte de finl scorul era de 68-61. Dinamo nu a cedat, Sutalo și Babkauskas remarcându-se pe semicerc. Bosniacul a avut posibilitatea să aducă formația lui Aco Todorov la conducere, însă tripla acestuia a fost imprecisă. Porter Troupe a transformat două liber prin care a decis soarta jocului.

Bill Amis a avut 18 puncte, 8 recuperări și 5 capace, Titus Nicoară a adăugat 15 puncte, iar Nikoila Malesevic a terminat cu 12 puncte și 4 recuperări pentru Steaua. De notat că tandemul Troupe – Barac a terminat cu 3/16 la aruncările din acțiune, iar Marko Marinovic a încheiat cu 4/11. Steaua a învins cu procentaj de 40% din acțiune, incluzând 17% la trei puncte.

Marko Sutalo a avut 17 puncte, Nenad Sulovic a contribuit cu 14 puncte și 16 recuperări, pentur ca Noah Dahlman să termine cu 10 puncte pentru Dinamo. Formația lui Aco Todorov a terminat cu 10/21 la linia de pedeapsă și a întâmpinat mari probleme la controlul mingii: 20-9 la posesii pierdute, 4-9 la intercepții.

De notat că Dinamo a avut procentaj de 75% la aruncările de două puncte după 20 minute de joc. În repriza secundă a avut cu 40 de procente mai puțin.

Meciul nu a fost televizat. Următoarea încleștare este programată pentru marți (19.04), ora 18:00, în aceeași locație, tot în organizarea Stelei. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Foto: Cătălin Soare / www.sportaction.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.